Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Χωρίς σχολείο και τη νέα χρονιά οι μαθητές δημοτικού

Εντονη προσπάθεια καταβλήθηκε από τον νομάρχη Ημαθίας, Γιάννη Σπάρτση,βουλευτές και άλλους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της προχτεσινής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πλατέος Ημαθίας,για να πειστούν οι γονείς να μπουν στη λογική της συναίνεσης και αναστολής των μαχητικών τους κινητοποιήσεων, με τις οποίες διεκδικούν την αποπεράτωση του υπό ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου μέχρι το Σεπτέμβρη.

Να κάνουν υπομονή μέχρι τα Χριστούγεννα, σύστησε στους εξοργισμένους γονείς ο νομάρχης, γιατί μέχρι τότε μπορεί να δοθούν οι σχετικές πιστώσεις και να μπορέσουν έτσι να συνεχίσουν οι εργασίες αποπεράτωσης του νέου σχολικού κτιρίου.

Η βουλευτής Ημαθίας του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου,που παραβρέθηκε στη συνέλευση, εκφράζοντας τη θέση του Κόμματος στα θέματα σχολικής στέγης, τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να διαθέτει έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του λαού, πράγμα που δε γίνεται με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Κάλεσε δε τους γονείς και κηδεμόνες να συνεχίσουν τις αποφασιστικές τους διεκδικήσεις, γιατί έχει αποδειχτεί ότι μόνο με τους αγώνες υποχρεώνεται η κυβέρνηση να ανταποκριθεί, σε κάποιο βαθμό, στις υποχρεώσεις της και να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα των πολιτών.

Οπως έδειξαν με τη στάση τους και τις αποφάσεις στη συνέλευση οι γονείς, η υπομονή τους έχει εξαντληθεί, αλλά θα περιμένουν μέχρι το Δεκέμβρη και εάν μέχρι τότε δεν παραδοθεί το νέο σχολικό κτίριο θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και πολύ πιθανό μα μην επιτρέψουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο με τις σημερινές συνθήκες.

Οπως αναφέρει ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της 5ης Αυγούστου (το ΚΚΕ δεσμεύτηκε να το καταθέσει με αναφορά στη Βουλή), "εδώ και ένα χρόνο τα παιδιά μας παρακολουθούν μαθήματα τις απογευματινές ώρες στις εγκαταστάσεις του λυκείου, λόγω ανακατασκευής του δημοτικού σχολείου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το σχολείο έπρεπε να παραδοθεί για χρήση τον Ιούλιο 1999. Οι εργασίες όμως έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων, σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της δημοτικής αρχής".

Εκφράζοντας την αγανάκτηση και αντίθεσή του στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ο σύλλογος δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει να συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά η κατάσταση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ