Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε εχθρικό έδαφος

Ενώ η φωτιά από τη ΝΑΤΟική επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία συνεχίζει να καίει και να απειλεί τα Βαλκάνια, η έναρξη της λειτουργίας του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα αποτελεί μια πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο οποίος ομόθυμα καταδίκασε το έγκλημα της "συμμορίας", όπως και την πολιτική της κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας σ' αυτό. Μια πρόκληση που δε θα πρέπει να μείνει αναπάντητη. Και δε θα μείνει. Η πρώτη απάντηση δίνεται σήμερα, μια μέρα πριν την έναρξη της λειτουργίας του στρατηγείου, με το συλλαλητήριο στον Τύρναβο. Η λειτουργία του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα εντάσσεται στο νέο δόγμα και τη νέα δομή της Συμμαχίας. Ενα πρώτο δείγμα για το τι σημαίνει "νέο δόγμα" είχαμε με την επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ήταν μόνο η αρχή, αφού οι στρατηγικοί σχεδιασμοί του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού συνιστούν έναν πραγματικό εφιάλτη για ολόκληρο τον πλανήτη.

Αν θα θέλαμε να περιγράψουμε το τι θα συμβεί στη συνέχεια, μπορούμε να ανατρέξουμε σε ένα πρόσφατο άρθρο του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, όπου με τη μορφή ερωτημάτων προς τους ηγέτες της Συμμαχίας προσδιορίζει τους πραγματικούς σκοπούς και στόχους του ΝΑΤΟ. "Πώς ορίζουμε τις στρατηγικές απειλές για την παγκόσμια τάξη; Σε ποιες πολιτικές αλλαγές θα αντισταθούμε για λόγους ασφαλείας;", αναρωτιέται ο Κίσινγκερ και υποβάλλει έτσι τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν.

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, εκτός από τις επεμβάσεις σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κρίνεται πως απειλείται η "παγκόσμια τάξη", προβλέπει τις επεμβάσεις για την ανατροπή ή τη ματαίωση "πολιτικών αλλαγών", που δεν είναι αρεστές στους ηγέτες της "νέας τάξης". Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του νέου δόγματος είναι η επίθεση κατά των λαών που ζητούν ή θα ζητήσουν μια άλλη πολιτική, αντίθετη απ' αυτή που προωθείται και επιβάλλεται στο όνομα του "ευρωατλαντισμού".

Οσον αφορά στις άμεσες συνέπειες από τη λειτουργία του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα θα πρέπει να πούμε ότι στο εξής το ποιος θα έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, θα αποφασίζεται από το στρατηγείο της Νάπολης, δηλαδή από τους Αμερικανούς. Εξάλλου ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά αυτού του δόγματος είναι η κατάργηση των εθνικών επιχειρησιακών ορίων. Γεγονός που δίνει ακόμη περισσότερους "πόντους" στις ΗΠΑ, ως επιδιαιτητές των ελληνοτουρκικών διαφορών, αλλά και περισσότερες δυνατότητες καλλιέργειας των διαφορών αυτών και εκμετάλλευσής τους, για τα δικά τους συμφέροντα.

Οι Ελληνες εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός, δε θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Η πάλη για το ξήλωμα του ΝΑΤΟ, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης που συμμετέχει ένθερμα στο "νέο δόγμα", θα είναι η απάντηση. Δε θα νομιμοποιήσουν ποτέ την παρουσία ενός κέντρου για τις νέες εγκληματικές δραστηριότητες εις βάρος των λαών της περιοχής, αλλά και εις βάρος της ίδιας της χώρας. Το πρώτο που πρέπει να γνωρίσουν οι ΝΑΤΟικοί επιτελείς είναι ότι θα βρίσκονται σε εχθρικό έδαφος, ότι είναι ανεπιθύμητοι, όπως σε εχθρικό έδαφος και ανεπιθύμητη είναι και η κυβέρνηση με την πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ