Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ
Να απομακρυνθεί άμεσα η βάση του Αραξου

Πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν την περασμένη Κυριακή οι φιλειρηνικές δυνάμεις της Πελοποννήσου

Συντονισμένη και μαχητική θα είναι η στάση του κινήματος ειρήνης της Πελοποννήσου ενόψει της επιχειρούμενης από την κυβέρνηση ανανέωσης της συμφωνίας παραμονής των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα. Αυτή ήταν η ομόφωνη και ομόθυμη απόφαση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Πάτρα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης Αχαϊας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Ζακύνθου καθώς και εκπρόσωποι της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" από τις παραπάνω περιοχές. Στη σύσκεψη τονίστηκε πως "η πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί όλου του κόσμου με την προσπάθεια επιβολής της βαρβαρότητας από τη ΝΑΤΟική νέα τάξη πραγμάτων, κάνει πιο επιτακτικό και αναγκαίο από κάθε άλλη φορά τον αγώνα για την ανατροπή της".

Η περιοχή των Βαλκανίων το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με τον βρόμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, έναν πόλεμο στον οποίο έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας που την καθιστούν προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ παρά την καθολική εναντίωση του ελληνικού λαού στον πόλεμο αυτό. Αναφέρθηκε η μεγαλειώδης αντίσταση του ελληνικού λαού στα σχέδια των γερακιών του ΝΑΤΟ, μια αντίσταση που πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί το επόμενο διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται με συνοπτικές διαδικασίες να ανανεώσει την παραμονή των βάσεων παρά τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Οι ομιλητές ανέδειξαν σαν στόχο αυτής της αντίστασης του λαού της Πελοποννήσου, τη γεμάτη πυρηνικά όπλα αμερικανοΝΑΤΟική βάση του Αραξου. Ετσι, αποφάσισαν να καλέσουν το λαό της Πελοποννήσου, ο οποίος όπως τονίστηκε "έχει αγωνιστικές παρακαταθήκες από τα χρόνια του 1821 και της Εθνικής Αντίστασης μέχρι σήμερα", να κλιμακώσει τις ενέργειές του στην κατεύθυνση της άμεσης απομάκρυνσης της βάσης. Σ' αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε ομόφωνα μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες θα κλιμακωθούν την Κυριακή 3 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ. με Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο και περικύκλωση της βάσης. Μέχρι τότε θα υπάρξει καμπάνια πλατιάς ενημέρωσης του λαού της Πελοποννήσου για τον κίνδυνο από την παραμονή της βάσης και συγκέντρωση υπογραφών που θα καταδείχνουν την παλλαϊκή αντίθεση στη συνέχιση της λειτουργίας της. Στα πλαίσια αυτά θα κληθούν φορείς της ΤΑ και ΝΑ να πάρουν θέση και να στηρίξουν αυτό τον αγώνα καθώς και εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής.

Στο διάστημα μέχρι τις 3 Οκτώβρη θα διοργανωθούν συγκεντρώσεις και πικετοφορίες σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου. Μια από αυτές θα είναι τα Νομαρχιακά Συλλαλητήρια που προγραμματίζονται για την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη ενώ η πρώτη μάχη θα δοθεί αύριο Τετάρτη,μέρα της αντιπολεμικής δράσης των συνδικάτων όταν σε όλες τις πόλεις οι Επιτροπές Ειρήνης θα πραγματοποιήσουν σε συνεργασία με εργατικά σωματεία συγκεντρώσεις και πικετοφορίες. Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. πικετοφορία που θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο ενώ στις υπόλοιπες πόλεις σχεδιάζονται ανάλογες εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ