Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε χιλιάδες νέους το μήνυμα της αντεπίθεσης

Ανακοίνωση του Προεδρείου της 14ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τα καθήκοντα της Οργάνωσης μπροστά στην τελική ευθεία του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" καθόρισε κατά τη συνεδρίασή του στη 14η Σύνοδο, την περασμένη Κυριακή, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, αλλά και διαμόρφωσε τους στόχους της Οργάνωσης στα διάφορα μέτωπα στο κίνημα της νεολαίας για το επόμενο διάστημα.

Σε ανακοίνωσή του το Προεδρείο της 14ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

"Το ΚΣ με τις αποφάσεις που πήρε στη σύνοδό του επιδιώκει τη γρήγορη άνοδο των ρυθμών δράσης της ΚΝΕ ώστε να κατορθώσει η Οργάνωση, βάζοντας όλο το δυναμικό της στη μάχη, να συμβάλει αποφασιστικά στην υλοποίηση των πολιτικών στόχων που έχει θέσει το Κόμμα, με κορύφωση τις εθνικές εκλογές και το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Αξιοποιώντας τη σοβαρή εμπειρία και τις κατακτήσεις της προηγούμενης περιόδου, η ΚΝΕ καλείται να ανοίξει νέους δρόμους, να διευρύνει σε νέα πλατιά τμήματα της νέας γενιάς τη λογική και τη δράση της αντίστασης - σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Να φέρει σε επαφή τη νέα γενιά με την προοπτική του Μετώπου και την αναγκαιότητα της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και στις εθνικές εκλογές.

Το ΚΣ απασχόλησε ιδιαίτερα η δουλιά της Οργάνωσης στο κίνημα της νεολαίας. Συζήτησε αναλυτικά τη δράση της Οργάνωσης για την ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, για τη συμβολή της ΚΝΕ στην άνοδο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και για την παραπέρα ανάπτυξη των αγώνων στους χώρους της παιδείας.

Οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ μπορούν να δώσουν ώθηση στην έγκαιρη και πλατιά συζήτηση με τη νεολαία των στόχων που θα καθορίσουμε. Να γίνουν εστίες για τη συνέχιση και το δυνάμωμα της νεανικής αντεπίθεσης για την προβολή και ζύμωση της διεξόδου μέσα από τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου. Τις επόμενες μέρες με το εισιτήριο, το κάλεσμα του Φεστιβάλ, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ συνεχίζουν και εντείνουν τη μεγάλη εξόρμηση στη νεολαία. Θα φτάσει σε χιλιάδες νέους το κάλεσμα της αντεπίθεσης, η ανάγκη καταδίκης της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης και όλων αυτών που προπαγανδίζουν την υποταγή στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ