Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συσκέψεις επί συσκέψεων

Σε "πυρετώδεις" συσκέψεις επιδίδεται αυτή τη βδομάδα το ΠΑΣΟΚ, καθώς τόσο σε επίπεδο κόμματος όσο και σε επίπεδο κυβέρνησης αναζητούνται οι τελευταίες "πινελιές" της προεκλογικού χαρακτήρα - όπως όλα δείχνουν - ομιλίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Ετσι από αύριο ο Κ. Σημίτης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, την Πέμπτη θα συγκληθεί η Κυβερνητική Επιτροπή για να εξεταστούν θέματα φορολογικής πολιτικής ώστε να "εμπλουτιστεί" κατάλληλα ο λόγος του στη ΔΕΘ και την Παρασκευή θα αναχωρήσει για τη συμπρωτεύουσα.

Ταυτόχρονα έχουν προγραμματιστεί κομματικού χαρακτήρα συναντήσεις, όπως σήμερα με τον Κ. Σκανδαλίδη και άλλα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης, με αντικείμενο, επίσης, τις κυβερνητικές διακηρύξεις από το βήμα της ΔΕΘ.

Την Τετάρτη, τέλος, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει της πρώτης μετά το καλοκαίρι συνεδρίασης του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα κυριαρχήσει το ζήτημα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών οργάνων. Δεν αποκλείεται να ληφθεί η απόφαση για την αναβολή των εσωκομματικών αρχαιρεσιών, αφού σημαντική μερίδα κορυφαίων στελεχών έχει ταχθεί υπέρ της αναβολής, ώστε να μην προκληθούν εσωκομματικές εντάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Εξέλιξη που όπως έχει διαμηνυθεί δε δυσαρεστεί τον Κ. Σημίτη, ο οποίος όμως επιδιώκει μια τέτοια απόφαση να ληφθεί ομόφωνα από τα μέλη του ΕΓ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ