Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε λείπουν βιβλία, αλλά... "φυλλάδια"

Δεν υπάρχει πρόβλημα κατά το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του υπουργείου Παιδείας. Ναι μεν λείπουν 15 βιβλία από το Λύκειο, αλλά τα 14 είναι "φυλλάδια" και το άλλο θα χρησιμοποιηθεί μετά το Φλεβάρη...

Επιχειρεί να διαψεύσει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση της παράδοσης των βιβλίων στους μαθητές του Ενιαίου Λυκείου και των ΤΕΕ και επιρρίπτει ευθύνες στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, ο οποίος είναι φανερό πια ότι έχει μπει στο στόχαστρο, ύστερα και από την πρόταση για αφαίρεση από αυτόν των αρμοδιοτήτων παραγωγής των βιβλίων, προκειμένου αυτές να δοθούν σε ιδιώτες. Πάντως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ουσιαστικά δε διαψεύδει ότι δεν είναι έτοιμα τα βιβλία. Από την πλευρά της η Διοίκηση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων επιφυλάσσεται να απαντήσει στον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με ανακοίνωση σήμερα.

Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Θ. Εξαρχάκος,σε ανακοίνωσή του, αναφέρει συγκεκριμένα: "Θεωρούμε ότι όλα τα βιβλία του μαθητή θα είναι στα σχολεία στην ώρα τους. Είναι θέμα απλά διακίνησης και όχι συγγραφής και εκτύπωσης... Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα βιβλία του μαθητή". Ομως, ταυτόχρονα δεν αρνείται τις ελλείψεις. Μόνο που από τα 15 με τα οποία υπάρχει πρόβλημα, λέει ότι το ένα είναι βιβλίο και θα χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο τετράμηνο, δηλαδή από το Φλεβάρη του 2000, ενώ τα άλλα 14 τα βαπτίζει "φυλλάδια". Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι "όλα αυτά είναι έτοιμα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε μορφή χρομοφάν. Επτά από αυτά έχουν σταλεί στον ΟΕΔΒ πριν από τις 11/8 και τα άλλα έχουν σταλεί σταδιακά". Σε ό,τι αφορά τα βιβλία των ΤΕΕ, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι δεν είναι έτοιμα, καθώς όπως αναφέρει "έχει ολοκληρωθεί η συγγραφή τους και μερικά βρίσκονται στο στάδιο της προεκτύπωσης. Μέχρις τις 13 Σεπτεμβρίου, για κάποια μαθήματα θα έχουν σταλεί στα σχολεία τα αντίστοιχα βιβλία. Για τα μαθήματα που δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η εκτύπωση των βιβλίων μέχρι την ημερομηνία αυτή θα σταλούν τα δύο πρώτα κεφάλαια κάθε βιβλίου ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τη διδασκαλία τους" (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ