Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξαναμοίρασε "θα" ο υπουργός Υγείας

Επισκεπτόμενος το "Σισμανόγλειο" νοσοκομείο - όπου έγινε χθες το πρωί η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του δικτύου τηλεϊατρικής του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας,επανέλαβε τα όσα είχε εξαγγείλει πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη για προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία. Ωστόσο ακόμα κι αν υλοποιηθούν όλα όσα υποσχέθηκε απ' το "Σισμανόγλειο" ο Λ. Παπαδήμας, ελάχιστα θα βελτιώσουν την εικόνα της δημόσιας υγείας, που οι πολιτικές σκοπιμότητας των εκάστοτε κυβερνήσεων την έχουν ουσιαστικά οδηγήσει σε αδιέξοδο...

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας ξαναδεσμεύτηκε χθες, πως μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη θα προκηρυχτούν 3.050 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ μέχρι το τέλος του 1999 θα γίνουν 1.500 ακόμα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αναπλήρωση των κενών που δημιουργούνται στο ΕΣΥ από παραιτήσεις ή συνταξιοδοτήσεις. Βέβαια ο Λ. Παπαδήμας καθόλου δεν αναφέρθηκε στο γεγονός πως αυτές οι 4.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού - εάν και εφόσον τελικά καλυφθούν - σε τίποτα δε λύνουν τα τεράστια προβλήματα του ΕΣΥ, τα οποία προκύπτουν κυρίως απ' τις 25.000 οργανικές θέσεις που παραμένουν και θα παραμένουν για πολύ ακόμα ακάλυπτες. Παράλληλα ο Λ. Παπαδήμας υποσχέθηκε πως έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εποχιακές προσλήψεις άλλων 2.000 στελεχών μέσω του ΟΑΕΔ, ακόμη 2.000 για την κάλυψη των κενών από τη χρήση των αδειών μητρότητας, ενώ θα προσληφθούν 400 εποχικοί διαφόρων κλάδων με 8μηνες συμβάσεις.

Οσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία και ξεκινώντας απ' το "Παπαγεωργίου" - μιας και σε λίγες μέρες ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη - υποστήριξε πως "δρομολογείται η έκδοση υπουργικής απόφασης που θα ορίζει τις κλινικές και τα τμήματα που θα μεταφερθούν μετά και από γνωμοδότηση των διοικήσεων των εμπλεκόμενων νοσοκομείων". Με βεβαιότητα είπε πως "ως το τέλος αυτού του μήνα θ' αρχίσει να λειτουργεί και το νοσοκομείο της Λάρισας", ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθούν τα νοσοκομεία Χανίων, Ρόδου και Καλαμάτας, καθώς και νέες πτέρυγες στα νοσοκομεία Σπάρτης, Τρίπολης και Κορίνθου. Μάλιστα για τα νοσοκομεία Λάρισας και "Παπαγεωργίου", ο υπουργός είπε, πως θα γίνουν από 200 προσλήψεις (γιατροί και νοσηλευτές) στο καθένα.

Τέλος, αναφερόμενος στο Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, είπε πως τα χρήματα (350 δισ.) θα δοθούν - μεταξύ άλλων - για τη βελτίωση της ξενοδοχειακής υποδομής των νοσοκομείων, για τον μηχανολογικό και ιατρικό εξοπλισμό τους και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ