Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπογραφές ενάντια στο αντικομμουνιστικό ψήφισμα

Υπογραφές ενάντια στο αντικομμουνιστικό ψήφισμα, που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκεντρώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Στο κείμενο αυτό της Κίνησης, το οποίο έχει υπογραφεί ήδη από πολλές προσωπικότητες του τόπου, υπενθυμίζεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τη λεγόμενη δημοκρατική κοινότητα «να απορρίψει απερίφραστα την καταπιεστική και αντιδημοκρατική κομμουνιστική ιδεολογία». Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι το εν λόγω ευρωψήφισμα «κυριαρχείται από ένα πνεύμα μισαλλόδοξου ρεβανσισμού. Εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τις δημοκρατικές ελευθερίες και γενικότερα τις κατακτήσεις των λαών. Μας αφορά συνεπώς όλους»

Και συνεχίζει: «Θεωρούμε ότι η έγκριση του εν λόγω ψηφίσματος είναι μια πράξη που δεν εναρμονίζεται με τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας, ο οποίος έχει καταδικάσει οριστικά την πολιτική του αντικομμουνισμού, της μισαλλοδοξίας και των πολιτικών διώξεων. Η ιστορική πείρα διδάσκει ότι παντού, όπου ο αντικομμουνισμός επικράτησε ως κυρίαρχη ιδεολογία και πρακτική, οι διώξεις δεν περιορίστηκαν μόνο στους κομμουνιστές, αλλά γενικεύτηκαν εναντίον των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των λαών, έπληξαν την ίδια τη δημοκρατία».

Τονίζει ότι αποτελεί χρέος κάθε δημοκράτη και πατριώτη να καταδικάσει αυτό το ψήφισμα, να επαγρυπνεί και να αντιταχθεί αποφασιστικά σε μια τέτοια ολέθρια προοπτική. Καλεί δε το Ευρωκοινοβούλιο να σεβαστεί τα αισθήματα και τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης, «να σταματήσει να συνεργεί στο "κυνήγι μαγισσών", που τόσο σκληρά πλήρωσαν οι λαοί μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ