Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να πάψει να ψηφίζει τα δύο μεγάλα κόμματα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη χτεσινή της επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» της Βούλας, δήλωσε σχετικά με τον εκλογικό νόμο:

«

Βεβαίως, κόβουν και ράβουν τους εκλογικούς νόμους για να διατηρήσουν και την πρωτοκαθεδρία του πρώτου κόμματος, αλλά και του σταθερού δικομματισμού. Αυτό, όμως, που έχει μεγάλη σημασία είναι ο λαός να καταλάβει το εξής πράγμα: Να διεκδικήσει την απλή αναλογική, να διαφοροποιήσει την ψήφο του, να πάψει να ψηφίζει τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί μόνο έτσι μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα».

Σχετικά με το αν οι εξελίξεις σε Παιδεία και Υγεία είναι αφορμή για πρόωρες εκλογές, η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε: «Το θέμα της Παιδείας και της Υγείας είναι μεγάλη αφορμή για ένα γιγάντιο παλλαϊκό ενωμένο κίνημα, το οποίο έχει σαφείς θέσεις για δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Αυτή είναι η ευκαιρία».

«Χαμηλώνει» τους τόνους η κυβέρνηση

Μετά το πλήθος των δηλώσεων τις προηγούμενες μέρες από κυβερνητικά στελέχη περί αλλαγής του ισχύοντος εκλογικού νόμου, χτες η κυβέρνηση επιχείρησε να «χαμηλώσει» τους τόνους. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «απάντηση έχει δοθεί επανειλημμένα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν υπάρχει τίποτε άλλο», αλλά απέφυγε επιμελώς να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγ. Αντώναρος, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ