Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
Δεν εμφανίστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας

Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο των αγωνιστών Θ. Κρέπαπα και Π. Μαρκομιχάλη που είχαν πρωτοστατήσει σε κινητοποίηση για τη ματαίωση επίσκεψης του Τ. Μίλερ, σε σχολείο του Αιγάλεω το 2002

Δεν εμφανίστηκαν χτες οι μάρτυρες κατηγορίας και η δίκη σε δεύτερο βαθμό (Εφετείο) των Πέτρου Μαρκομιχάλη και Θεόδωρου Κρέπαπα αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Μάρτη. Θυμίζουμε ότι οι δύο αγωνιστές είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας τον περασμένο Γενάρη σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή με την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής». Κι αυτό γιατί το Φλεβάρη του 2002 είχαν πρωτοστατήσει σε κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας του Αιγάλεω για τη ματαίωση προγραμματισμένης επίσκεψης σε σχολείο της περιοχής του τότε Αμερικάνου πρέσβη Τ. Μίλερ, όπερ και εγένετο.

Στον Πέτρο Μαρκομιχάλη είχε επιβληθεί επιπλέον ποινή κάθειρξης έξι μηνών με την κατηγορία της «αναίτιας πρόκλησης σωματικής βλάβης». Οι δύο αγωνιστές είχαν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και είχαν ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης του δικαστηρίου.

Η λαϊκή κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Φλεβάρη 2002 έξω από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Αιγάλεω, το οποίο επρόκειτο να επισκεφτεί ο Τόμας Μίλερ προκειμένου να ελέγξει πώς προχωράει το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας «Globe», στο οποίο συμμετείχαν και τμήματα του σχολείου. Ο λαός και η νεολαία θεώρησαν πρόκληση την παρουσία του Τ. Μίλερ στο σχολείο και, με μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, κατάφεραν να ματαιώσουν την επίσκεψη. Η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση και κινητοποίηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (αστυνομικούς με πολιτικά, ΜΑΤ). Οπως μάλιστα κατέθεσε μάρτυρας υπήρχαν αστυνομικοί με πολιτικά που κρατούσαν πολυβόλα ακροβολισμένοι στην ταράτσα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρ' όλη την έντονη αστυνομική παρουσία κατά την κινητοποίηση, καμία προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε εκείνη την ώρα. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν ένα χρόνο μετά το συμβάν και βασίστηκαν - σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών - σε ανώνυμο τηλεφώνημα προς τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, το οποίο καταδείκνυε τους κατηγορούμενους. Η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχτηκε σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και στην αναγνώριση των δύο κατηγορούμενων από αστυνομικούς, ένα χρόνο μετά την κινητοποίηση, μέσα από φωτογραφίες και βίντεο!

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι τον Πέτρο Μαρκομιχάλη αναγνώρισε μόνο μία αστυνομικός, ενώ ακόμα και ο υπάλληλος της Ασφάλειας ο οποίος υπήρξε υποτίθεται το «θύμα της επίθεσης», δήλωσε ότι τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες, που πάντως δεν αποτελούσαν στοιχείο της δικογραφίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ