Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΙΚΑΓΟ.-- Δυνάμεις του FBI συνέλαβαν χτες στο Σικάγο τον 22χρονο Ντέρικ Σαρίφ απ' το Ρόκφολντ, ενώ συνδιαλεγόταν με μυστικό πράκτορα, προκειμένου να ανταλλάξει ηχεία με τέσσερις χειροβομβίδες και ένα πιστόλι... Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα επίθεσης σε εμπορικό κέντρο και για απόπειρα χρήσης «όπλου μαζικής καταστροφής». Ο 22χρονος παρακολουθιόταν απ' τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν πληροφοριοδότες κατήγγειλαν στις αρχές ότι αναζητούσε μέσα για να προβεί σε πράξεις «βίαιης τζιχάντ και άλλα εγκλήματα»...

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- «Επ' αόριστον» θα είναι η ομηρία των πρόσφατα απαχθέντων τεσσάρων αλλοδαπών εργαζομένων ιταλικής πετρελαϊκής εταιρίας στο Δέλτα του Νίγηρα διαβεβαίωσε χτες η ένοπλη οργάνωση «Κίνημα για τη Χειραφέτηση του Δέλτα του Νίγηρα» (MEND). Η οργάνωση προειδοποίησε με βομβιστικές επιθέσεις αλλά και εκτελέσεις όσων Νιγηριανών εργαζομένων αποτολμήσουν να δουλέψουν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που βρέθηκαν στο στόχαστρο δράσης της οργάνωσης.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Με 475 εκατομμύρια δολάρια υποσχέθηκαν χτες να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα κατά της γρίπης των πτηνών εκπρόσωποι των δωρητριών χωρών, που συνεδρίασαν στην πρωτεύουσα του δυτικοαφρικανικού Μάλι.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Η Αφρικανική Ενωση (ΑΕ) δεν υποστήριξε χτες την έκκληση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας για την ανάπτυξη αφρικανικής δύναμης 20.000 στρατιωτών στα σύνορα με το Νταρφούρ του Σουδάν. Ωστόσο, η ΑΕ συναίνεσε με τη χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Απεβίωσε χτες από ανακοπή καρδιάς η 80χρονη Αμερικανίδα διπλωμάτης, Τζιν Κερκπάτρικ, που ήταν η πρώτη Αμερικανίδα πρέσβης της χώρας της στον ΟΗΕ επί προεδρίας Ρήγκαν.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ινδονησίας αποφάσισε χτες πως είναι «παράνομη» η συγκρότηση επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης προκειμένου να απονείμει δικαιοσύνη για τα εγκλήματα εις βάρος χιλιάδων Κομμουνιστών και προοδευτικών Ινδονήσιων στη διάρκεια της 32χρονης στυγνής δικτατορίας Σουχάρτο.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Το αρμόδιο για την εκδίκαση υποθέσεων για εγκλήματα πολέμου δικαστήριο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης αποφάσισε χτες την προφυλάκιση του Σερβοβόσνιου Ζέλικο Ζάριτς που κατηγορείται για δολοφονίες μουσουλμάνων τον Ιούλιο του 1995 στο Κράβιτσε και την Πίλιτσα.

ΤΟΚΙΟ.-- Σε νέα κατά 0,25% αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την κατά πολύ χαμηλότερη απ' την προβλεπόμενη αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού στις ιαπωνικές εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ