Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέα «δώρα» στους επιχειρηματίες

Ακόμη περισσότερες παροχές, προνόμια και διευκολύνσεις στους κάθε λογής μεγαλοεπιχειρηματίες θεσμοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που κατέθεσε τις προάλλες στη Βουλή, οι επιχειρηματίες θα επιχορηγούνται με δωρεάν χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι και σε ποσοστό 60% της συνολικής επένδυσης από την 1η Γενάρη του νέου χρόνου.

Τι σημαίνει το ποσοστό του 60%; Οτι πολύ ευκολότερα, απ' ό,τι μέχρι σήμερα, οι «αετονύχηδες» της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» θα φτιάχνουν τις επιχειρήσεις τους καταληστεύοντας το δημόσιο χρήμα, χωρίς να βάζουν ούτε δραχμή από την τσέπη τους. Το κόλπο είναι γνωστό από παλιά και το ξέρουν οι πάντες. Με την ανάλογη υπερτιμολόγηση του συνολικού ύψους της επένδυσης, το 60% της επιχορήγησης μπορεί να καλύψει το πραγματικό ύψος της επένδυσης.

Προφανώς, όταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ κατάγγελλε τις προάλλες «το σκιώδες κράτος», που «είναι πανταχού παρόν» και αποτελεί «τροχοπέδη στην ανάπτυξη», δεν εννοούσε τις προαναφερόμενες λειτουργίες του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ