Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανακάλυψε πάλι ... έλλειψη στρατηγικής

Στην «έλλειψη στρατηγικής» και στην «απουσία του πρωθυπουργού» από τις διαπραγματεύσεις απέδωσε ο Γ. Παπανδρέου τη μη υλοποίηση των «δεσμεύσεων της Τουρκίας και τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, «εγκλώβισε την Ελλάδα και την Κύπρο σε ένα χρονοδιάγραμμα αναβολής και όχι χρονοδιάγραμμα δέσμευσης της Τουρκίας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποκρύπτοντας επιμελώς ότι το δίκιο και τα συμφέροντα του κυπριακού λαού δεν μπορούν να υπάρξουν μέσα στο «ευρωπαϊκό κεκτημένο», ισχυρίστηκε ότι αυτά τα θέματα «έπρεπε να έχουν κλείσει με τη σθεναρή στάση της Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2004 ή έστω τον Οκτώβριο του 2005. Οταν, δηλαδή, αποφασιζόταν από τους 25 η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας».

Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διολίσθησε σε ένα ανατολίτικο παζάρι με πλήρη απουσία κυβερνητικών πρωτοβουλιών» και υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται μια «κυβέρνηση που ξέρει να διαπραγματεύεται, να διεκδικεί και να πετυχαίνει τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων». Βέβαια, ο ίδιος παρέλειψε να αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας την ίδια πολιτική, διαπραγματεύονταν τη διχοτόμηση της Κύπρου στηρίζοντας και προωθώντας το αμερικανόπνευστο «σχέδιο Ανάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ