Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενισχύουν τους εμπόρους της εκπαίδευσης

Εχουν περάσει αρκετές μέρες από τη δημοσίευση της είδησης, αλλά το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να ...ποιεί την νήσσαν. Μιλάμε για την είδηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) και έλεγε ότι, με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα δοθεί η δυνατότητα σε αποφοίτους ΙΕΚ να περνούν χωρίς εξετάσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.

Και όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Εάν ισχύουν τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ, τότε ο καθένας πλέον καταλαβαίνει ποιος ήταν ο βασικός λόγος που επέβαλε τη θεσμοθέτηση της βάσης του «10» στις πανελλαδικές εξετάσεις: Για να σπρώχνεται η μεγάλη μάζα των αποφοίτων του Λυκείου στα ΙΕΚ, ως αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό πριν την ανώτατη εκπαίδευση. Κι όπως όλοι γνωρίζουν, η μεγάλη πλειοψηφία των ΙΕΚ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις...

Πάντως, μπορεί το υπουργείο Παιδείας να μην έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα, αλλά μια σειρά αντιδραστικών σχεδιασμών και ρυθμίσεων, που βρίσκονται στα συρτάρια του (πιστωτικές μονάδες, πιστοποιήσεις από εργοδότες, «φάκελος» σπουδαστή, προσαρμογή των πανεπιστημιακών ειδικοτήτων στις ψευτοειδικότητες των ΙΕΚ, κλπ., κλπ.), έρχονται να «δέσουν» με το προαναφερόμενο ενδεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ