Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά ενεργότερη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή της κυβέρνησης στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, κατηγορώντας τον Κ. Καραμανλή για έλλειψη «σχεδιασμού» και «απουσία» από τις διαπραγματεύσεις.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ συνυπέγραψε τη «διεύρυνση» της ΕΕ και τη διείσδυση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε νέες αγορές και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της αντιδραστικής στρατηγικής της Λισαβόνας, ο Π. Ευθυμίου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον εγκάλεσε γιατί δεν έχει αναλάβει συγκεκριμένες «πρωτοβουλίες για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων». Οπως πρόσθεσε, «στην ΕΕ διαμορφώνονται συσχετισμοί και συνεργασίες που θα επηρεάσουν καταλυτικά το ευρωπαϊκό μέλλον και τη θέση των κρατών - μελών και σ' αυτό το κρίσιμο θέμα η ελληνική κυβέρνηση είναι απούσα»...

Ο Π. Ευθυμίου εξέφρασε και τους «προβληματισμούς» του ΠΑΣΟΚ για τις «ευρωτουρκικές σχέσεις» και για «τους χειρισμούς της κυβέρνησης». Η συνεχιζόμενη πρακτική, ανέφερε, «της παραπομπής στον μέλλοντα και απροσδιόριστο, ουσιαστικά, χρόνο των υποχρεώσεων της Τουρκίας, θα σωρεύσει νέα αδιέξοδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό και θ' αποβεί σε βάρος των εθνικών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ