Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... εξορθολογισμένα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΩΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ; Συναντήθηκαν, λέει, ο Γ. Αλογοσκούφης με τον Σ. Τσιτουρίδη για να ...«εξορθολογίσουν» τις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και να ενεργοποιήσουν τη σχετική ελεγκτική υπηρεσία. Θεωρούν ότι έχουν μεγάλες απώλειες τα Ταμεία από τις παράτυπες συνταγές που δίνονται.

Μιλάμε για τους ίδιους υπουργούς, που συνυπέγραψαν το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα και προβλέπει ότι χαρίζονται σχεδόν όλα τα χρέη των μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ. Κι εδώ μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς, οι ευαισθησίες τους είναι αρκετά επιλεκτικές. Αμείλικτοι έλεγχοι και κανένα έλεος για τον ασφαλισμένο, που ίσως να πήρε μια ασπιρίνη παραπάνω, αλλά η εταιρεία που χρωστάει επί χρόνια εκατομμύρια «βγαίνει καθαρή» και μπορεί να συμπεριφέρεται ως «καλοπληρωτής» του Δημοσίου.

Αλήθεια, μια και έχουν τέτοιο πάθος με τους ελέγχους, γιατί δεν ελέγχουν τους μεγαλοεργοδότες, που συνεχίζουν (ενθαρρημένοι από όσα γίνονται) να μην καταβάλλουν εισφορές; Τους βεβαιώνουμε ότι οι ελεγκτές τους θα «βγάλουν» από εκεί πολύ μεγάλα «λαυράκια».

Αν τώρα δε θέλουν να ελέγξουν εργοδότες (που, ως γνωστόν, είναι ...μοχλός ανάπτυξης) και επιμένουν με τα φάρμακα, ας κάνουν καμία βόλτα από τις φαρμακοβιομηχανίες. Ας ελέγξουν με ποιες διαδικασίες τιμολογούν και τι χρεώνουν. Αλλά ξεχάσαμε, είναι κι αυτοί ...επενδυτές, που φροντίζουν την ...ανάπτυξη.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ το ΠΑΣΟΚ ότι ακολούθησε διαφορετική πολιτική από τη ΝΔ στο θέμα του ΟΤΕ. Κι όσο επιμένει, άλλο τόσο προκαλεί, γιατί και η δημαγωγία έχει τα όριά της.

Ακούστε την τελευταία δήλωση του Ν. Χριστοδουλάκη: «Το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε μια διαφορετική πολιτική μετοχοποίησης, σταδιακής προσαρμογής και πολλών επενδύσεων. Ποτέ μα ποτέ, δεν υπήρχε περίπτωση να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ στρατηγικό επενδυτή για να του παραδώσει το μάνατζμεντ...


Γρηγοριάδης Κώστας

Ομολογουμένως, έχει δίκιο. Το ΠΑΣΟΚ δεν επρόκειτο να επιλέξει, όπως δε θα επιλέξει τώρα και η Νέα Δημοκρατία. Εδώ και χρόνια, έχουν ρίξει τον ΟΤΕ στο διεθνές χρηματιστηριακό παζάρι και σχεδόν δεν έχουν λόγο, ούτε καν για το ποιος θα αγοράσει τις μετοχές του. Ξεπούλημα στα τυφλά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ