Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ξεδοντιάστηκε» το αγγλικό ΕΣΥ

Οι ιδιωτικοποιήσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) καθώς και οι Συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα στο χώρο της Υγείας, είχαν οδυνηρά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο της παροχής υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο των εργαζομένων στο NHS, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στο 2ο Συνέδριο των Οικονομικών της Υγείας που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο μήνα.

Μια ακόμα επίπτωση έρχεται στην επιφάνεια με την αναζήτηση οδοντιάτρων στην Ελλάδα για λογαριασμό του NHS αλλά και μεγάλων αλυσίδων ιδιωτικών οδοντιατρείων, όπου οι κενές -συνολικά - θέσεις είναι 3.000. Ετσι μια εταιρεία, η «Europedia Hellas», σε συνεργασία με τους φορείς της Βρετανίας, έχει αναλάβει την προώθηση Ελλήνων και Κυπρίων οδοντογιατρών και στις αρχές του 2007 θα πραγματοποιήσει μια σειρά συνεντεύξεων για πτυχιούχους οδοντιάτρους.

Με άλλα λόγια, η πολιτική της υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης «ξεδόντιασε» το NHS, με επώδυνες επιπτώσεις τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους ασθενείς. Ας τα έχουν υπόψη τους εκείνοι που προωθούν και εδώ ετεροχρονισμένα τις ΣΔΙΤ και ολοφύρονται για τον ιατρικό πληθωρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ