Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προγραμματίζουν τη... δίκαιη καπιταλιστική κοινωνία!

Πρώτο δείγμα της «δίκαιης» ΠΑΣΟΚικής κοινωνίας η... πώληση της «Ολυμπιακής» και του ΟΣΕ!

Με ξεκάθαρο στόχο την κατάρτιση ενός «νέου» προγράμματος που διαμορφώνεται, με κεντρική επιδίωξη να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν τον καλύτερο διαχειριστή του συστήματος και θα περιέχει ρητές διαβεβαιώσεις προς την άρχουσα τάξη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη θέση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη «κοινωνική ειρήνη» για την προώθηση των «μεταρρυθμίσεων», συνεδρίασε χτες η Επιτροπή Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

Η αρμόδια Επιτροπή υπό την προεδρεία του Γ. Παπανδρέου και της υπεύθυνης προγράμματος Α. Διαμαντοπούλου συνήλθε χτες στη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να προετοιμάσει τα προγραμματικά κείμενα, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη Γενάρη ή στις αρχές Φλεβάρη, πριν δηλαδή τη διεξαγωγή του προγραμματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που έχει προγραμματιστεί για την Ανοιξη του 2007. Προτάσσοντας την «κοινωνική διαβούλευση», με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γ. Παπανδρέου μοίρασε και χτες... υποσχέσεις και αόριστες «δεσμεύσεις» ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ προχωράει στη «διαμόρφωση μιας δίκαιης κοινωνίας».

«Με τη δουλιά μας», υποστήριξε ο ίδιος, «το πρόγραμμά μας, το όραμά μας και τις δεσμεύσεις μας, θα εμπνεύσουμε και πάλι τον Ελληνα». Στα πλαίσια της δίκαιης κοινωνίας, ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να μιλήσει για «κοινωνικό κράτος» και με νόημα ανέφερε: «Εμείς ξέρουμε να βάζουμε την Ελλάδα στην πρωτοπορία και να απελευθερώνουμε τις πιο δημιουργικές δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Προστατεύουμε τον αδύναμο και προχωράμε στη διαμόρφωση μιας δίκαιης κοινωνίας».

Την ίδια στιγμή που με τις μέχρι τώρα προτάσεις του ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται πλήρως με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης στις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, στις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις αυξήσεις ψίχουλα στους εργαζόμενους, ο Γ. Παπανδρέου βγήκε χτες να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ το «πρόγραμμά» του, το «όραμά» του και τις «δεσμεύσεις» του, θα «εμπνεύσει και πάλι τον Ελληνα και την Ελληνίδα και θα κατακτήσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού».

Στο «σφυρί» Ολυμπιακή και ΟΣΕ

Δίνοντας το στίγμα του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και της «δίκαιης κοινωνίας» που οραματίζεται, ο Θ. Πάγκαλος με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ» ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα τασσόταν υπέρ του ξεπουλήματος της Ολυμπιακής και του ΟΣΕ!

Ο Θ. Πάγκαλος, σε μια προσπάθεια δήθεν να διαφωνήσει με το ξεπούλημα του ΟΤΕ, με δηλώσεις του έστρωσε το χαλί στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε νέες... μεταρρυθμίσεις. Εγώ, δήλωσε, «δεν αποφεύγω το πολιτικό κόστος, ο ΟΣΕ έχει πρόβλημα μεταρρύθμισης, κοστίζει πολύ, έχει προβλήματα ανταγωνιστικότητας, όπως και η "Ολυμπιακή"». Μάλιστα ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το ΠΑΣΟΚ θα συζητούσε «ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τον ΟΣΕ ή την "Ολυμπιακή"», που θα έφερνε η κυβέρνηση δήλωσε: «Θα το συζητούσαμε πολύ σοβαρά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ