Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Υπέρμαχος της αντιδραστικής «γραμμής»

Από τη συνέντευξη Τύπου του Ελληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

Eurokinissi

Από τη συνέντευξη Τύπου του Ελληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (του απεσταλμένου μας).--

Ενθερμος υποστηρικτής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής, αφού η κυβέρνησή του πρωτοστατεί στην υλοποίησή τους σε όλη τη γραμμή της αντιλαϊκής επίθεσης.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των αποφάσεων για την απρόσκοπτη, στην πραγματικότητα, συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, με τις οποίες «νομιμοποιούνται» οι επεκτατικές βλέψεις της Αγκυρας σε Κύπρο και Αιγαίο.

Προκειμένου να δικαιολογήσει τη θέση της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η ενταξιακή πορεία είναι ο πιο αποτελεσματικός «μοχλός πίεσης» για τη «συμμόρφωση» της Τουρκίας, αλλά στην πράξη έχει αποδειχθεί το ακριβώς αντίθετο.

Ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ έστειλε «πολύ καθαρό μήνυμα» προς την Τουρκία, δίχως να ομολογήσει βέβαια ότι το μήνυμα είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που εμφανίζει ο ίδιος.

Υπερασπίστηκε επίσης την «καθαρή» πολιτική της κυβέρνησης στα ευρωτουρκικά, που συνοψίζονται στο σύνθημα «πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη», απορρίπτοντας το ενδεχόμενο της ειδικής σχέσης που προτείνουν ορισμένες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία και προς επίρρωση ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα το ταξίδι του Τούρκου ΥΠΕΞ Α. Γκιουλ στην Ελλάδα, ενώ και το δικό του στην Αγκυρα θα γίνει, αλλά σε ημερομηνία που θα καθοριστεί «διά της διπλωματικής οδού».

Ειδικά για το Κυπριακό εξέφρασε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί για τη συνολική επίλυση του προβλήματος, ενώ σε ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό κανονισμό για την «άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων», είπε ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η κυπριακή κυβέρνηση.

Δεν παρέλειψε βέβαια να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας στην προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Απαντώντας σε ερώτηση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ υποστήριξε ότι πρόκειται για δέσμευση που απορρέει από το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ δε φάνηκε να ενοχλείται καθόλου από τις δήθεν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ Αλογοσκούφη - Σουφλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ