Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκλητικές αμοιβές

Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγεί και η τελευταία ετήσια γενική έρευνα αποδοχών και παροχών στην αγορά στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα που εκπόνησε η εταιρεία KPGM, για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, τα ανώτατα και ανώτερα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων απολαμβάνουν αμοιβές που φτάνουν έως και το εικοσιπενταπλάσιο του βασικού μισθού.

Συγκεκριμένα, οι μέσες ετήσιες αποδοχές των ανώτατων διευθυντικών στελεχών κυμαίνονται από 117.000 έως 137.000 ευρώ. Οι χαμηλότερες ετήσιες αποδοχές δεν «πέφτουν» κάτω από 85.000 ευρώ, ενώ οι υψηλότερες μπορεί να φθάσουν και στις 240.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στα ανώτερα διευθυντικά στελέχη (μάνατζερ τμημάτων) οι ετήσιες αποδοχές ξεκινούν από 42.000 ευρώ και φθάνουν στις 116.000 ευρώ.

Και, βέβαια, πρέπει να πάρετε υπόψη σας ότι οι συνολικές αμοιβές των παραπάνω δεν περιορίζονται μόνο στο μισθό τους. Εχουν κι άλλες πλούσιες παροχές, όπως πριμ απόδοσης, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα, εταιρικά αυτοκίνητα, εταιρικές πιστωτικές κάρτες κλπ. Παροχές, οι οποίες ξεπερνούν πολλές φορές σε ύψος τον ετήσιο μισθό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ