Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Ανευ σημασίας το άρθρο 16...

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ραδιοφωνικό σταθμό

Το αντιπολιτευτικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Ευθυμίου σε συνέντευξή του χτες στον Ρ/Σ «Φλας». Στην προσπάθειά του αυτή επιχείρησε να εμφανίσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και στα πλαίσια αυτά επιχείρησε να συσκοτίσει τη σύμπλευση των δύο πόλων του δικομματισμού, όπως για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ο Π. Ευθυμίου υποβάθμισε τη σημασία του συγκεκριμένου άρθρου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει το χαρακτήρα που του αποδίδεται και «δεν είναι η λυδία λίθος των εκπαιδευτικών ζητημάτων». Για να προσθέσει: «Οι μεγάλες αλλαγές στην παιδεία απ' το νηπιαγωγείο ως το Πανεπιστήμιο και ειδικότερα στην ανώτατη εκπαίδευση δεν προϋποθέτουν την αλλαγή του άρθρου 16». Υποστήριξε ακόμα ότι «το άρθρο 16 ρυθμίζει ορισμένες περιοχές που σήμερα είναι αρρύθμιστες, αλλά δεν είναι η λυδία λίθος των πολιτικών ανώτατης εκπαίδευσης και κατά μείζονα λόγο των πολιτικών εκπαίδευσης. Αρα όποιος αναγορεύει το άρθρο 16 σε λυδία λίθο και της εκπαίδευσης και κατά μείζονα λόγο της συνταγματικής μεταρρύθμισης, δεν έχει αίσθηση του μέτρου».

Είπε επίσης ότι «στις αναγκαίες εκπαιδευτικές πολιτικές το άρθρο 16 έχει μια πολύ ειδική, πολύ συγκεκριμένη πλευρά, που δε συνδέεται καθόλου με τη ριζική μας αντίθεση και τη ριζικά διαφορετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ στα θέματα παιδείας απ' αυτή της Νέας Δημοκρατίας». Βέβαια, δεν είπε πού έγκειται η διαφορετικότητα της πρότασης του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και το θέμα των δηλώσεων Πολύδωρα, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό γιατί δεν πήρε θέση για τη συμπεριφορά και τη θέση του υπουργού του και για το λόγο αυτό «έχει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη». Σχετικά με το θέμα των εκλογών, απέφυγε να θέσει ζήτημα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και είπε ότι «είναι απόλυτα σαφές πως το δίλημμα των εκλογών είναι δίλημμα της κυβέρνησης, όχι του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα δίλημμα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση».

Οσον αφορά το αν αλλάζει η τακτική του ΠΑΣΟΚ και γίνεται πιο οξεία η αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι «την έννοια οξύτατης αντιπολίτευσης την προσδιορίζει η φύση των κυβερνητικών πολιτικών. Οταν έχεις τόσο βίαιες παρεμβάσεις στη ζωή, στη ρύθμιση των κανόνων της κοινωνίας, η απάντηση της αντιπολίτευσης οφείλει να είναι στον ίδιο ακριβώς τόνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ