Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Κανονικά η σημερινή απεργία

Καταγγελίες για αλλοίωση του αποτελέσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣΑ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) με χτεσινή ανακοίνωσή του δηλώνει ότι εμμένει στην ομόφωνη απόφαση για τη σημερινή 24ωρη απεργία.

Στη σημερινή όμως κινητοποίηση δε θα πάρει μέρος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ),καθώς ουσιαστικά αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα της χτεσινοβραδινής Γενικής Συνέλευσης. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ), ο οποίος - σύμφωνα με τον ΠΦΣ - με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον ΦΣΑ και το προεδρείο του, που με οριακή απόφαση δε συμμετέχει στην απεργία, προκαλώντας διάσπαση στον κλάδο.

Η απόφαση του ΦΣΑ

Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών γίνονται για την υπερβολική φορολογική επιβάρυνση, τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην εξόφληση των φαρμάκων και τη μη προώθηση απ' την κυβέρνηση των θεσμικών μέτρων που είχαν συμφωνηθεί.

Με το πλαίσιο αυτό έγινε προχτές το βράδυ η Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ. Οι διαδικασίες είχαν φτάσει στο σημείο της καταμέτρησης «υπέρ» ή «κατά» της κινητοποίησης. Κι ενώ είχαν καταμετρηθεί τα «υπέρ» της κινητοποίησης, υπήρξε διχογνωμία των καταμετρητών για τον αριθμό των «κατά». Κι ενώ ο ένας απ' τους καταμετρητές υπέβαλε έγγραφη ένσταση για νέα καταμέτρηση, δεν έγινε. Μετά από παρέμβαση του προέδρου του ΦΣΑ Κ. Λουράντου, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Γ. Κιοσσές έκλεισε τα μικρόφωνα και ουσιαστικά δεν καταγράφτηκε η απόφαση της ΓΣ.

Ο Γ. Καβαλάρης, μέλος του ΔΣ του ΦΣΑ, δήλωσε στο «Ρ». «Η ΓΣ ψήφισε υπέρ της απεργίας. Ομως ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κ. Λουράντος σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΓΣ Γ. Κιοσσέ υπέκλεψαν την ψήφο των φαρμακοποιών και αλλοίωσαν με χυδαίο και θρασύτατο τρόπο τη θέληση της πλειοψηφίας των φαρμακοποιών της Αττικής. Σίγουρα ξεπληρώνουν κάποια "γραμμάτια" σε βάρος του κλάδου των φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ