Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απίστευτες «δόσεις» κυνισμού και ναρκοκουλτούρας

Επανήλθε και χτες ο υφυπουργός Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης

Ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών υφυπουργός Υγείας Θ. Κοτσώνης συνεχίζει τον απίστευτο κυνισμό απέναντι σε εκείνους που έχουν το πρόβλημα, καθώς τους θεωρεί σε δρόμο χωρίς γυρισμό, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται και ως ευαίσθητος με τη χορήγηση των δόσεων εκείνων που τελικά τους στέλνουν στο θάνατο.

Ετσι και χτες ο Θ. Κοτσώνης επανέλαβε τις γνωστές δηλώσεις του, εκφράζοντας με έναν τρόπο και την ικανοποίησή του για τις πρώτες «δόσεις» των ναρκοθεωριών. «Εμένα με ενδιέφερε να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση», είπε ο Θ. Κοτσώνης.

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι απόψεις αυτές αποτελούν και την επίσημη θέση της κυβέρνησης, ο Θ. Κοτσώνης είπε «όχι». Ωστόσο όμως η συνέχεια της απάντησης αποκάλυψε ότι οι απόψεις αυτές δεν είναι προσωπικές, αλλά εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης Σημίτη να «εθίσει» την κοινή γνώμη και να περάσει τα ναρκοσχέδιά της χωρίς αντίσταση. «Είπα και στη Βουλή, πρόσθεσε ο υφυπουργός, αυτού του είδους οι πολιτικές είναι ευαίσθητες και αν θέλουμε να πετύχουν, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει τη συναίνεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, της κοινωνίας. Εάν δεν έχουν γίνει δεκτές από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δεν έχουν σοβαρές ελπίδες επιτυχίας».

Φτάνοντας στο απόγειο του κυνισμού και της υποκρισίας ο υφυπουργός είπε: «Εγώ δεν είπα ποτέ να χορηγούμε την ηρωίνη γενικώς στο λαό. Είπα σε εκείνο τον αριθμό ατόμων οι οποίοι βρίσκονται σε ένα στάδιο που δεν έχει γυρισμό και τους οποίους τους βλέπουμε με θλίψη. Δεν είναι θέμα αισθητικής, είναι θέμα ανθρώπινης ευαισθησίας. Τους βλέπουμε να πεθαίνουν κατά τον πιο αναξιοπρεπή τρόπο. Και αυτούς τους ανθρώπους, θεωρώντας τους σαν ασθενείς, θα πρέπει να τους εντάξουμε στο σύστημα υγείας που έχουμε και κάτω από την παρακολούθηση γιατρών να τους χορηγηθεί η ηρωίνη ή, όπως είπα χτες (σ. σ. προχτές), όποια ουσία, δε θα πω ναρκωτική, το όποιο φάρμακο θα τους βάλει μέσα σε μια σειρά, θα τους δώσει μια αξιοπρεπή πορεία, θα τους αποκόψει από το έγκλημα, την εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ