Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιμένουν ακόμα τις 18.000 δρχ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Δήμου για παράβαση σχετικού νόμου για την ικανοποίηση διεκδικήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ και αθέτηση γραπτής συμφωνίας με τους εργαζόμενους, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι το Μάιο του 1996 η κυβέρνηση, διά του τότε υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Α. Τσοχατζόπουλου, έδωσε διέξοδο στις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων στην Τ.Α. με νόμο που αφορούσε το ειδικό επίδομα των 18.000 δραχμών.

Ο νόμος προέβλεπε την καταβολή του επιδόματος με δύο τρόπους: πρώτον με αποπληρωμή του ποσού με τη διαδικασία συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς μεταξύ δημάρχων και εργαζομένων. Και δεύτερον με τη δέσμευση της κυβέρνησης να αποδίδει στους ΟΤΑ κάθε 1η Αυγούστου και επί πέντε χρόνια (1996-2000), τμηματικά το σύνολο των οικονομικών απαιτήσεων των εργαζομένων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης όμως παρουσιάστηκαν από την αρχή προβλήματα στην απόδοση στους ΟΤΑ των σχετικών ποσών. Από την αρχή εξάλλου ο τότε δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αθέτησε τη γραπτή συμφωνία για το σύνολο του ποσού.

Με την τακτική της αυτή η κυβέρνηση, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη καταβολής των χρημάτων και να τη μετακυλήσει στα ταμεία των ΟΤΑ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταλογίζει επίσης ευθύνες για το συγκεκριμένο θέμα και στους αιρετούς της ΤΑ οι οποίοι όπως αναφέρει «οφείλουν αγωνιστικά διά του συλλογικού τους οργάνου, της ΚΕΔΚΕ, να διεκδικούν πόρους από την κυβέρνηση με τη συμπαράσταση των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ