Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΝΑΧΟ
Κατάληψη του προξενείου για να έχουν δασκάλους

Σε κατάληψη των γραφείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του ελληνικού προξενείου στο Μόναχο της Βαυαρίας, στη Γερμανία, προχώρησαν τις μέρες αυτές οι μαθητές του Λυκείου του Schweinfurt (μιας πόλης περίπου 200 χιλιόμετρα από το Μόναχο). Κύριο αίτημα της Επιτροπής Αγώνα που έχουν συγκροτήσει οι μαθητές της Β` και Γ` (Α` δεν υπάρχει καθόλου) είναι να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο, αφού υπάρχουν δύο μόνο φιλόλογοι! Συγκεκριμένα, απαιτούν την άμεση πρόσληψη καθηγητών φυσικής και μαθηματικών καθώς και αντιδρούν μαζί με τους γονείς στην ειλημμένη απόφαση να μην ξαναλειτουργήσει Α` Λυκείου.

Τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια του ελληνικού κράτους να περιορίσει τα κονδύλια για την εκπαίδευση σε χώρες όπου ζουν μετανάστες, πράγμα που βρίσκει αντίθετους του ίδιους, που θέλουν τα παιδιά τους να διδάσκονται τη γλώσσα και την ιστορία της χώρας μας, ταυτόχρονα με την αρμονική ένταξή τους στην κοινωνία που ζουν.

Οπως δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί ώσπου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα λειτουργίας του συγκεκριμένου Λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ