Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΣΑ
Στο Πειθαρχικό όσοι εμφανίζονται στις «τηλεδίκες»

Το θέμα των συνεχών εμφανίσεων των δικηγόρων από τα «τηλεοπτικά παράθυρα» στις λεγόμενες τηλεδίκες, μπαίνει, για άλλη μια φορά, επιτάπητος. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών φαίνεται διατεθειμένος να «ενεργοποιήσει» το Πειθαρχικό Συμβούλιο και να εφαρμόσει προηγούμενη απόφασή του, ώστε να παραπέμπονται στο Πειθαρχικό όσοι εμφανίζονται στις «τηλεδίκες».

Ηδη, επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ τρίμηνη παύση για τις εμφανίσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι του Β. Λεβάντη.

Η «παρέλαση» των δικηγόρων τον τελευταίο καιρό από τα τηλεοπτικά κανάλια προβληματίζει έντονα το νομικό και δικηγορικό κόσμο. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται ότι πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, με τις δικαστικές υποθέσεις του Στ. Κορκολή, της δημοσιογράφου Α. Ασημακοπούλου και του Γ. Σκιαδόπουλου, που σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Α. Ρουπακιώτης, κάλεσε τους δικηγόρους Αλ. Κούγια, Φαΐλο Κρανιδιώτη και Αθ. Κεχαγιόγλου να δώσουν εξηγήσεις για τις συνεχείς εμφανίσεις τους στα «τηλεοπτικά παράθυρα» για εκκρεμείς δίκες. Σε περίπτωση που οι εξηγήσεις κριθούν μη ικανοποιητικές, οι δικηγόροι θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της προσωρινής παύσης. Επίσης, αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και οι δικηγόροι Αλ. Κατσαντώνης και Κ. Ντάλτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ