Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μόνο η πάλη των δημοτών μπορεί να δώσει λύσεις

«H μόνη ελπίδα για να αλλάξει η κατάσταση, με βάση τους συγκεκριμένους συσχετισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η πάλη των ίδιων των δημοτών και των φορέων της πόλης. Μόνο αν οι λύσεις των προβλημάτων, γίνουν υπόθεση όλων μας θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να παίξει ένα νέο ρόλο για το λαό και τους εργαζόμενους».

Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα» και δημοτικός σύμβουλος, Αγάπιος Σαχίνης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενος στις άλλες δημοτικές παρατάξεις σημείωσε ότι αυτές ήταν απούσες από τα κορυφαία γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη, όπως τις κινητοποιήσεις ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που αναπτύχθηκαν. «Ούτε μια αναφορά δεν έκαναν στο δημοτικό συμβούλιο για τον πόλεμο και τη ΝΑΤΟική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας με προγεφύρωμα την πόλη μας. Η παράταξή μας μαζί με το λαό της πόλης, έδωσε όλες τις δυνάμεις της ενάντια σ' αυτήν την πολιτική, αγωνίστηκε για το σταμάτημα του πολέμου και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Βαλκανικής και θα συνεχίσει την πάλη της μέχρι να φύγει και ο τελευταίος ΝΑΤΟικός φαντάρος απ' την πόλη μας», υπογράμμισε ο Αγ. Σαχίνης.

Στη συνέχεια κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για τη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί. Μόνο σε διάστημα δώδεκα μηνών η αύξηση των δημοτικών τελών έφτασε το 25%, ενώ ταυτόχρονα είναι ανύπαρκτη μια διεκδικητική πολιτική απέναντι στην κεντρική εξουσία. Παράλληλα η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και η εισβολή των εργολάβων γενικεύεται. Οσον αφορά τα ειδικότερα προβλήματα του Δήμου, διαπιστώνεται ότι η κατάσταση στην καθαριότητα παραμένει τραγική. Στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την παιδεία υπάρχει η ίδια αρνητική κατάσταση, ενώ ανύπαρκτη είναι η κοινωνική πολιτική του δήμου.

Κάνοντας απολογισμό της δράσης της παράταξης στο διάστημα αυτό, ο Αγ. Σαχίνης επισήμανε ότι η «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα» έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο - τις συνεδριάσεις του οποίου παρακολουθούσε ανελλιπώς- τα προβλήματα των δημοτών και των φορέων της πόλης, έλαβε μέρος σε δεκάδες συσκέψεις φορέων και παραβρέθηκε στις συνεδριάσεις όλων των Διαμερισματικών Συμβουλίων. Επίσης με τις παρεμβάσεις της πρότεινε μια άλλη πολιτική στην καθαριότητα, στην πραγματοποίηση των έργων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νεολαίας και στα ζητήματα της αναβάθμισης των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμη τα στελέχη της παράταξης Κ. Δρούτσας, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Ερμής Μουρατίδης σκηνοθέτης και Κάτια Κελεσοπούλουκριτικός τέχνης. Ο Κ. Δρούτσας στη σύντομη παρέμβασή του ζήτησε από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να σπάσουν τα δεσμά της παραίτησης και να διεκδικήσουν λύσεις για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Ε. Ευθυμιάδης, πρόεδρος της Ενωσης Ποντιακών Σωματείων Βόρειας Ελλάδας, ο Αρ. Ποσδικίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Θ. Γιαννούσης, ο Θ. Κυριακίδης, γραμματέας του ΕΚΘ, εκπρόσωποι σωματείων κ.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διγλωσσία και υποταγή (2009-01-17 00:00:00.0)
Να μην εκχωρηθούν σε ιδιώτες (2006-01-13 00:00:00.0)
Μετατρέπεται σε πόλη παροχής υπηρεσιών (2003-07-02 00:00:00.0)
Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ (2002-10-17 00:00:00.0)
Κοντά στους επαγγελματοβιοτέχνες (2002-07-24 00:00:00.0)
Στη ΔΕΗ περιόδευσε ο Αγ. Σαχίνης (2002-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ