Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Βλήμα αεροσκάφους έπληξε σπίτι

Θανατηφόρο παραλίγο να αποδειχθεί το «εκπαιδευτικό» βλήμα που εκτοξεύτηκε χθες στις 09.15 το πρωί, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης βολών αέρος - εδάφους στο Πεδίο Βολής Παλαιοχωρίου Ηλείας, από το πυροβόλο εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η συγκεκριμένη βολή αποδίδεται σε βλάβη του πυροβόλου. Η βολίδα έπεσε «βαλλιστικά», δηλαδή δεν υπήρξε έκρηξη, στη στέγη σπιτιού στις παρυφές της πόλης της Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα τρύπησε την κεραμοσκεπή, «πέρασε» από το ταβάνι κι «έσκασε» μέσα στο δάπεδο του σπιτιού του Αγγελου Σύριου, ενώ, εκείνη τη στιγμή, βρισκόταν μέσα στο σπίτι η Μαρία Σύριου και από τύχη δεν τραυματίστηκε.

Το εν λόγω περιστατικό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην περιοχή. Στο πρόσφατο παρελθόν, ανάλογα τέτοια «ατυχήματα» έγιναν στη Γαστούνη και στο Παλαιοχώρι. Για μια ακόμη φορά, επανέρχεται το χρόνιο αίτημα του φιλειρηνικού κινήματος της περιοχής, που ζητά την απομάκρυνση του πεδίου βολής από το Παλαιοχώρι. Ολα αυτά τα χρόνια, τόσο ο δήμαρχος Αμαλιάδας, Γιάννης Λυμπέρης, όσο και ο νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, αρνούνταν να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη θέση, με την αιτιολογία ότι αυτό το ζήτημα αφορά αποκλειστικά την κυβέρνηση, την εθνική άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Ωστόσο, χθες, και οι δύο έσπευσαν να εμφανιστούν στο σημείο του ατυχήματος, τασσόμενοι υπέρ της άμεσης απομάκρυνσης του πεδίου βολής από το Παλαιοχώρι. Βέβαια, η στάση και η θέση τους αυτή που χρονολογείται τον τελευταίο χρόνο δεν έχει ως αφετηρία την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, αλλά την ανάγκη της ...απρόσκοπτης ανάδειξης της περιοχής για τουριστικούς λόγους.

Το ΓΕΑ εξέφρασε τη λύπη του προς τους ενοίκους για το γεγονός και μάλιστα ο αρχηγός Γ. Αλωνίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού για να του ζητήσει συγνώμη και να τον διαβεβαιώσει ότι θα γίνει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ