Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΗΛΙΘΙΩΝ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: «Ποιος όμως έχει την κύρια ευθύνη; (...) Εκείνοι που αντί να θέτουν ανά πάσα στιγμή τη δήθεν προοδευτική παράταξη προ των ευθυνών της αλλά και να την παραπέμπουν στη θαρραλέα ρήση του Λεωνίδα Κύρκου "ευτυχώς που δε νικήσαμε", την "ξεσκονίζουν" και σχεδόν την προσκυνούν, μέσα σ' ένα παραλήρημα ενοχής (επειδή νίκησαν;) και τύψεων (επειδή δεν καταντήσαμε όπως οι άλλες βαλκανικές χώρες;) που η Ευρώπη αδυνατεί να κατανοήσει. Ακόμη και η Ισπανία του Φράνκο και η Πορτογαλία του Σαλαζάρ ξεπέρασαν τα σύνδρομα (...) Γιατί ουδείς από το "προοδευτικό" πανεπιστημιακό κατεστημένο μπορεί να αντικρούσει τον Λεωνίδα Κύρκο: "Τι θα γινόταν αν είχε κερδίσει η Αριστερά;" Αντ' αυτών, όμως, βλέπουμε ακόμη εκπομπές γεμάτες δηλητήριο αλλά και ύμνους προς τους ηττημένους του "εμφυλίου". Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσει η πραγματική προοδευτική παράταξη, εκείνη που κέρδισε τη μάχη και οδήγησε τη χώρα σε πορεία προόδου και όχι οπισθοδρομήσεως με τις κυβερνήσεις του Κέντρου και της ΕΡΕ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ» (ο Δ. Καπράνος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ: «Για την απαξίωση αυτή της δημόσιας εκπαίδευσης κάποιοι ευθύνονται (...) Ευθύνονται όλοι οι ανεγκέφαλοι μιας υποτιθέμενης Αριστεράς που νομίζουν ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος επιστημονικής παιδείας και έρευνας, ούτε υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά κάτι σαν καφενείο όπου μαζευόμαστε για να καταγγείλουμε ανέξοδα τη "νεοφιλελεύθερη επανάσταση", τον καπιταλισμό και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό (...) Είναι οι ίδιοι που διαδήλωναν χθες εναντίον της αλλαγής του άρθρου 16» (ο Ι. Κ. Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ: «Κέρδος είναι το αποτέλεσμα της καθημερινής ψηφοφορίας που γίνεται στην αγορά». «Επιχειρήσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας σε μια ανοιχτή κοινωνία». «Ανταγωνισμός είναι το κίνητρο για να γίνουν τα άτομα, οι οργανώσεις, τα έθνη καλύτερα» (το κατά Μ. Κοττάκη λεξικό της πραγματικά προοδευτικής παράταξης, όπως παρουσιάστηκε χτες στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ