Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πλάτη» στην καρκινογόνο καύση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μόλις χτες δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι η ραγδαία επιδείνωση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων οφείλεται στις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έχουν επίκεντρο: Τη διαιώνιση της συγκέντρωσης όλων των σκουπιδιών της Αττικής στο Θριάσιο. Τη διατήρηση των υπέρογκων αντισταθμιστικών τελών που πληρώνει ο λαός. Την «καλλιέργεια» του επικείμενου αδιεξόδου ώστε να γίνει κοινωνικά αποδεκτή η καρκινογόνος και πανάκριβη καύση. Την ανάθεση στο μεγάλο κεφάλαιο κερδοφόρων τομέων της επεξεργασίας και διάθεσης των στερεών αποβλήτων.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της ΚΟΑ 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους που επί δέκα χρόνια τροφοδότησαν και αυτοί το αδιέξοδο, ουσιαστικά εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά στις νέες μεθόδους διαχείρισης, δηλαδή στην καύση και τις παραφυάδες της! «Η κάθε κυβέρνηση - λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - κρίνεται από τη δυνατότητα προσαρμογής της πολιτικής της στη μόνιμη ανάγκη εκσυγχρονισμού των μεθόδων διαχείρισης των απορριμμάτων»...

Ανοιχτό το θέμα της καύσης άφησε χτες και ο τομεάρχης ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδος, λέγοντας ότι το νέο πρόγραμμα του κόμματος θα μιλά για νέες τεχνολογίες.

Κάτι τέτοια ακούν τα διάφορα διεθνή και ντόπια μονοπώλια και ετοιμάζονται να εισβάλουν με προτάσεις για την κατασκευή ενός ή δύο ή - ακόμη - και 10 εργοστασίων καύσης στην Αττική!

Μόνος χαμένος ο λαός, που εκτός από πολλαπλάσια δημοτικά τέλη που θα κληθεί να πληρώσει, θα «χορτάσει» και με τόνους καρκινογόνων διοξινών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ