Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ

ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ: «Εχουν έρθει τα πάνω κάτω. Οι Δημοκρατικοί στις τελευταίες εκλογές του Κογκρέσου υιοθέτησαν την ατζέντα του Μπους για αμβλώσεις, οπλοκατοχή κλπ. Οι σοσιαλιστές της Σεγκολέν στη Γαλλία φλερτάρουν με απόψεις του Λεπέν για τους μετανάστες και θέλουν κατάργηση του 35ωρου. Ο Σαρκοζί αποκηρύσσει τους αμερικανούς. Ο Εργατικός Γκόρντον Μπράουν στη Βρετανία διαφημίζει τον αντι-ατλαντισμό του και ο "Τόρις Κάμερον" τον αντι-θατσερισμό του» ( ο Μ. Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ: «Η επιτυχία της εξηγείται κατ' αρχήν από την ικανότητά της να εκφράσει όχι τη Γαλλία, αλλά τους Γάλλους, όχι το λαό της Αριστεράς, αλλά το λαό της Γαλλίας. Κατόρθωσε να δημιουργήσει και πάλι ένα φαινόμενο προσδοκιών από την πολιτική, που είχε εξαφανιστεί εδώ και καιρό. Δε διστάζει να σπάσει διάφορα ταμπού, όπως το 35ωρο. Δείχνει τα προβλήματα και λέει: "Τα καταλαβαίνω, γιατί είναι μάνα, γυναίκα και κάτοικος της περιφέρειας, ταυτίζομαι μαζί σας και μπορείτε κι εσείς να ταυτιστείτε μαζί μου". Η γυναίκα αυτή είναι ένα μείγμα Μιτεράν και Μπλαίρ. Από τον τελευταίο δανείστηκε τη μέθοδο του τριγωνισμού, παίρνει τα θέματα του αντιπάλου λέγοντας "εγώ θα τα κάνω καλύτερα". Δεν είπε ποτέ ότι θέλει να αλλάξει την κοινωνία. Είπε μόνο ότι είναι έτοιμη να ακούσει. Και αυτό αλλάζει όλα τα δεδομένα» (αναφορά στην Σεγκολέν, Μ. Μητσός στα «ΝΕΑ»).

ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ: «Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί ο αριθμός του τηλεφώνου από το οποίο έγινε το μυστηριώδες τηλεφώνημα (...) παραμένει επίσης άγνωστο αν το τηλεφώνημα έγινε από σταθερό καρτοτηλέφωνο ή από τηλέφωνο που ανήκει σε συγκεκριμένο πρόσωπο» (το «ρεπορτάζ» στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ε, ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ: «Ο τσαντάκιας που πήρε την τσάντα της γιαγιάς μου, θα ήθελα να έχω μια κάμερα και να μπορώ να δώσω τα στοιχεία και να εντοπιστεί» (ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Γεωργιάδης στον ραδιοσταθμό «Αλφα»/ «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ