Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψυχραιμία και ... υπομονή

Τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών που αφορούν στην τρομοκρατία ο Β. Πολύδωρας

Ηρεμία, ψυχραιμία και ...υπομονή, συνέστησε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών που αφορούν στην τρομοκρατία. Παράλληλα, δημοσίευμα του «Εθνους» αναφέρεται σε πληροφοριοδότη - μυστήριο.

«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για το ζήτημα της επίθεσης κατά της αμερικάνικης πρεσβείας», δήλωσε ο Β. Πολύδωρας μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου. Πρόσθεσε δε πως «οι έρευνες, όπως έχουμε πει πολλές φορές, και αυτό είναι και ο κορμός της εισήγησής μου προς τον πρωθυπουργό, περιστρέφονται γύρω από τέσσερα πεδία: Πρώτον, οχήματα - μάρτυρες. Δεύτερον, ευρήματα στο πεδίο. Τρίτον, κάμερες - βίντεο και τέταρτο, το "δρομολόγιο" του όπλου». Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι «οι έρευνες συνεχίζονται. Ασφαλώς και προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία η ύπαρξη ή όχι ανάληψης ευθύνης με την αποστολή σχετικής προκήρυξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν επιβεβαιώνει, ούτε και διαψεύδει προχτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος». Σύμφωνα με αυτό, γυναίκα φέρεται πως τηλεφώνησε στην εταιρεία προστασίας που έχει αναλάβει τη φύλαξη της πρεσβείας των ΗΠΑ και έδωσε στοιχεία για την επίθεση που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Το τηλεφώνημα έγινε την Κυριακή και η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι στην ενέργεια συμμετείχαν οκτώ άτομα και πως η πρεσβεία είχε στοχοποιηθεί πριν δυο χρόνια. Το ΥΔΤ θεωρεί ότι η έρευνα είναι ακόμα σε ...κίνηση, ενώ το στοιχείο αξιολογείται όπως και κάθε καταγγελία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί ο αριθμός του τηλεφώνου από το οποίο έγινε το τηλεφώνημα. Παράλληλα, η Ασφάλεια αξιολογεί θετικά τις καταθέσεις δύο γυναικών που φέρονται να είδαν τους δράστες της επίθεσης.

Οσον αφορά στα επεισόδια που έγιναν στο Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ υποστήριξε ότι «η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλιά της». Σύμφωνα με πληροφορίες πρωθυπουργός και υπουργός συμφώνησαν να αφήσουν το «εφικτό» των συλλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο Β. Πολύδωρας τάχτηκε υπέρ της λειτουργίας του συστήματος επιτήρησης - παρακολούθησης με κάμερες, αλλά με συνταγματικές και δικαστικές «εγγυήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ