Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική και τα αυταρχικά μέτρα που τη συνοδεύουν

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στα νέα μέτρα καταστολής και την αστυνομοκρατία που προωθεί η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει τα παρακάτω:

«

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλει την εκτεταμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, το κλίμα αστυνομοκρατίας και μαζικού εκφοβισμού που προωθείται από την κυβέρνηση και τους απολογητές - υποστηρικτές του συστήματος προκειμένου να αποτρέψουν το λαό, τη νεολαία να μπουν στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Αυτό το παιχνίδι παίζεται σε βάρος του λαού με τις προβοκάτσιες στην αμερικάνικη πρεσβεία, το παιχνίδι των κουκουλοφόρων (που κρύβονται από το λαό) παίζοντας κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ. Καλλιεργούν το έδαφος για να περνούν μέτρα αστυνομοκρατίας και καταστολής.

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες της Αθήνας,

Η επιχείρηση αυτή που στήνεται μπροστά στα μάτια μας έχει στόχο να αποδεχτεί ο λαός την αστυνομοκρατία, τις "χαφιεδοκάμερες", που τάχα θα τον προστατέψουν απ' την εγκληματικότητα, να αποδεχτεί τον περιορισμό και το χτύπημα των διαδηλώσεων που τάχα αυτές είναι που εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία, την εμπορική κίνηση των καταστημάτων.

Ο λαός της Αθήνας δεν υποφέρει από τις διαδηλώσεις, αλλά από την κυβερνητική πολιτική. Τους εργαζόμενους, τους μαθητές και σπουδαστές, τους επαγγελματίες, τους βγάζει στο δρόμο η πολιτική που στερεί τη δουλιά, τη μόρφωση και το βιβλίο, η πολιτική που οδηγεί στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τη λιτότητα, την ακρίβεια και την ανεργία. Τώρα επιδιώκουν να στερήσουν στο λαό το δικαίωμα να παλεύει για την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Να τον κρατούν αλυσοδεμένο για να μην αντιδρά όταν ληστεύεται το εισόδημά του, όταν χτυπιέται το δικαίωμά του στη δουλιά, στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Φοβούνται τους αγώνες, την οργή του λαού.

Εχει βαριές ευθύνες η ΝΔ που προωθεί τα αντιδημοκρατικά μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις και τις προτάσεις του στην πράξη σιγοντάρει στην ενίσχυση των αντιδημοκρατικών μέτρων. Αποτέλεσε άλλωστε και δική του πολιτική η προώθηση σωρείας αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων στη Βουλή, μαζί με τη ΝΔ, όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες,

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας σας καλεί να απορρίψετε αποφασιστικά τα σχέδια της κυβέρνησης για να νομιμοποιηθούν στη λαϊκή συνείδηση τα συστήματα των χαφιεδοκαμερών που εγκατέστησαν και λειτουργούν. Να γίνει ανενεργός στην πράξη η απαράδεκτη "Εγκύκλιος" της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό του δικαιώματος στη διαδήλωση.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα ένα δρόμο έχει μπροστά του. Την αντίσταση στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία. Τη μαζική, οργανωμένη πάλη με αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Αποφασιστικά να εκδηλώσει την ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική και στα αυταρχικά μέτρα που τη συνοδεύουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας για την κατάργηση του ευρωενωσιακού αντιδημοκρατικού πλαισίου (2008-12-25 00:00:00.0)
Μετέτρεψαν την Αθήνα σε «κατεχόμενη» πόλη (2006-04-26 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες (2004-08-31 00:00:00.0)
Θέλει αστυνόμους τους ελεγκτές (2004-08-14 00:00:00.0)
Κουκούλα στον ηλεκτρονικό χαφιέ (2004-07-02 00:00:00.0)
«Πάσα» Πάσσαρη στον Χρυσοχοΐδη (2001-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ