Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Αναντικατάστατος» σύμμαχος το ΠΑΣΟΚ

Διαμορφώνεται μια ισχυρή συμμαχία, εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, που στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, αλλά και την εγκατάσταση των χαφιεδοκαμερών

Στη στρατηγική συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ στηρίζεται η κυβέρνηση για να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις με πρώτες αυτές στην ανώτατη παιδεία.

Η «άνεση» με την οποία η κυβέρνηση επιταχύνει την κατάθεση του νέου νόμου -πλαίσιο για τα ΑΕΙ και προχωρά στην εγκατάσταση ενός εκτεταμένου μηχανισμού παρακολούθησης μέσω των χαφιεδοκαμερών, στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι αισθάνεται «ζεστή την πλάτη της» εξαιτίας της απλόχερης συναίνεσης που προσφέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις επιλογές.

Κυβερνητικά στελέχη αναφερόμενα στην εγκατάσταση των χαφιεδοκαμερών έλεγαν χτες στους δημοσιογράφους ότι «διαμορφώνεται μια ισχυρή συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ», που διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και αποφασιστικά. Ανοιχτά το είπε ο υπουργός Αμυνας, Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος όταν του επισημάνθηκε ότι και το ΠΑΣΟΚ είναι σύμφωνο «υπό προϋποθέσεις» για τη λειτουργία των καμερών, «σαν έτοιμος από καιρό» απάντησε: «Ωραία. Αρα λοιπόν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη, βρίσκεται στο ότι διευκολύνει ώστε να παρουσιαστούν οι δρομολογημένες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις ως «η μοναδική λύση» και απαίτηση «της πλειοψηφίας του λαού». Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη της ΝΔ δε φείδονται καθόλου εγκωμιαστικών σχολίων ειδικά για τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημείωναν ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει καθημερινά πλάτες στην αντιδραστική πολιτική, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, από τη χτεσινή μόνο μέρα, την ευθεία προτροπή από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο Πολυτεχνείο και κατάργηση του ασύλου ως «απάντηση» στη δράση των κουκουλοφόρων, αλλά και την τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου για αποσύνδεση του Κυπριακού από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ.

«Ενθαρρημένη» η κυβέρνηση ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους, αλλά και μέτωπο σε όσους αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη αντιδραστική πολιτική. Στο γνωστό ρόλο του «λαγού» ο Β. Μεϊμαράκης, έθεσε θέμα επαναπροσδιορισμού του ρόλου των ανεξάρτητων αρχών, δείχνοντας την ενόχληση επειδή «μπερδεύονται στα πόδια] της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεργασία που είχε με τον Κ. Καραμανλή, ο υπουργός Αμυνας επέρριψε τις ευθύνες στο ΑΣΕΠ ...γιατί δε γίνονται διορισμοί στα νοσοκομεία, στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων γιατί δεν εγκαθίστανται οι κάμερες και δε δημοσιοποιούνται τα ονόματα των φυγόστρατων, κ.ο.κ. «Παίζοντας» με το ρόλο των ανεξάρτητων αρχών, που αποτελούν άλλοθι στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ο υπουργός Αμυνας ισχυρίστηκε ότι οι Αρχές ευθύνονται για «ορισμένες περιοριστικές κινήσεις της κυβέρνησης». Στο πλαίσιο αυτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού του ρόλου τους μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος, πράγμα που όμως μάλλον απέκλεισε λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υπερασπίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, την εγκατάσταση των χαφιεδοκαμερών επειδή έτσι τάχα «εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσηλωμένη στις ανατροπές και τις περικοπές (2012-11-27 00:00:00.0)
Πράσινο φως για εκτεταμένη χρήση χαφιεδοκαμερών (2010-04-15 00:00:00.0)
«Δυναμικό παρών» στη νέα δομή του ΝΑΤΟ (2009-07-09 00:00:00.0)
Κοινές «συμβατικές υποχρεώσεις» έναντι του ΝΑΤΟ (2007-02-17 00:00:00.0)
Τρομο-λαγνεία και χαφιεδοκάμερες (2007-01-18 00:00:00.0)
Επί το αντιδραστικότερο (2006-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ