Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΝΟΙΑ
Κουκούλα στον ηλεκτρονικό χαφιέ

Κι αυτή η κάμερα στην Ομόνοια «τυφλώθηκε»...
Κι αυτή η κάμερα στην Ομόνοια «τυφλώθηκε»...
Με κεντρικό πανό «Οχι στη ΝΑΤΟική επιτήρηση, την αστυνομοκρατία, τον ηλεκτρονικό χαφιεδισμό», δεκάδες Αθηναίοι, άρχισαν να συρρέουν μπροστά από τα «Χόντος Σέντερ», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, λίγο μετά τις οκτώ το απόγευμα, κάτω από τους ήχους των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου και του Μίκη Θεοδωράκη. Το σύνθημα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», δονεί την ατμόσφαιρα. Την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ κρεμούν στις κολόνες γύρω από το «Χόντος», πλακάτ: «Οχι στον ηλεκτρονικό χαφιέ».

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της πατρίδας μας να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση όλο το επόμενο διάστημα για να προστατέψουν με την πάλη τους τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας», τόνισε ο Γ. Πέρρος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ. Και επισήμανε: «Δε χωράει κανένας εφησυχασμός! Τα αντιδημοκρατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ πριν την Ολυμπιάδα, θα τα διατηρήσει και μετά τον Οκτώβρη, που λήγουν οι παραολυμπιακοί αγώνες όπως με περίσσια κυνικότητα ομολόγησε ο πολιτικός προϊστάμενος των μηχανισμών καταστολής, Βουλγαράκης».

Αμέσως μετά την ομιλία του Γ. Πέρρου, τα μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, που όμως, μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο λαό της Αθήνας, στους εργαζόμενους της πόλης. Κουκούλωσαν με σακούλα την κάμερα που βρίσκεται μπροστά στα «Χόντος». «Φίμωτρο» στην τρομοκρατία, στον χαφιεδισμό, στην παρακολούθηση. «Ετσι θα καταργήσουμε τις κάμερες, έτσι θα τσακίσουμε τους τρομονόμους, τις κάμερες παρακολούθησης», ακουγόταν από τα μεγάφωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ