Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Δείγμα γραφής η απόπειρα κατά του Συνδικάτου

Διάβημα διαμαρτυρίας χτες στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Η ταμπέλα του Συνδικάτου, που, κατά το ΥΠΕΧΩΔΕ, συνιστά «εμπορική διαφήμιση»!
Η ταμπέλα του Συνδικάτου, που, κατά το ΥΠΕΧΩΔΕ, συνιστά «εμπορική διαφήμιση»!
Την κλασική τακτική ...«πετάμε το μπαλάκι» ακολούθησε χτες ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Καλογιάννης, απαντώντας σε διάβημα διαμαρτυρίας των οικοδόμων για την προκλητική απόπειρα αποκαθήλωσης της ταμπέλας του συνδικάτου. Ο υφυπουργός προσπάθησε να πείσει την αντιπροσωπεία ότι το περιστατικό οφείλεται «στον υπερβάλλοντα ζήλο της υπηρεσίας». Μόνο που, λίγες ώρες πριν, υπάλληλοι της υπηρεσίας του είχαν πάει μέσα στη νύχτα και αφού είχε προηγηθεί η διαβεβαίωση του υπουργείου ότι πρόκειται για κακή εφαρμογή του νόμου και ξήλωσαν μιαν άλλη ταμπέλα, αυτήν της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΕΚ. Εκτιμώντας προφανώς ότι εκεί δε θα έβρισκαν τη δυναμική αντίδραση που βρήκαν προχτές στο Συνδικάτο Οικοδόμων...

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μαζί με στελέχη του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, έκαναν χτες διάβημα διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να καταγγείλουν το γεγονός ότι την προηγούμενη μέρα συνεργεία της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ΑΕ (ΕΕΑΧΑ) επιχείρησαν τρεις φορές, την τελευταία μάλιστα με συνοδεία αστυνομικών, να ξηλώσουν τα σύμβολα του Συνδικάτου.

«Πρόκειται για μια ακόμη αντιδημοκρατική ενέργεια, την οποία καταγγείλαμε και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα στον υφυπουργό», σημείωσε ο Γ. Θεοδώρου, γραμματέας του Συνδικάτου, αμέσως μετά τη συνάντηση. Και συνέχισε: «Οι ενέργειες αυτές αποτελούν δείγμα γραφής για όλα όσα θα επακολουθήσουν, όχι μόνο στη διάρκεια, αλλά και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Και κάλεσε τους οικοδόμους και την εργατική τάξη γενικότερα σε επαγρύπνηση και επιφυλακή.

Να υπενθυμίσουμε σ' αυτό το σημείο πως η κυβέρνηση, για να αιτιολογήσει αυτήν την προκλητικότατη ενέργεια, επικαλέστηκε τον Ολυμπιακό νόμο 2833/2000, με τίτλο «Θέματα προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και άλλες διατάξεις». Σύμφωνα με αυτόν, πρέπει να αποκαθηλωθούν όλες οι «αυθαίρετες, υπαίθριες, διαφημιστικές πινακίδες». Με αυτά τα λόγια, χαρακτηρίζει με έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του ΥΠΕΧΩΔΕ (αρ. Πρωτοκόλλου 49608) την ταμπέλα του Συνδικάτου! Δηλαδή, ένας συνδικαλιστικός φορέας θεωρείται για την κυβέρνηση αντίστοιχος μιας διαφήμισης. Μάλλον είναι προφανές πως το σύνθημα «Στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα η νίκη, ασπίδα η αλληλεγγύη», ενοχλεί πολλούς.

Σύμφωνα με την κυβερνητική κατεύθυνση, θα ξηλωθούν όλες οι διαφημιστικές πινακίδες, πλην των Χρυσών Χορηγών της Ολυμπιάδας. Ετσι, θα συνεχίσουμε να «απολαμβάνουμε» τη σημαία της «Κόκα - Κόλα» και των λοιπών πολυεθνικών, ενώ την ίδια ώρα τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στο «γύψο». Οπως όμως σημειώνουν και οι ίδιοι οι οικοδόμοι, «δε θα τους αφήσουμε να σκοτώσουν τώρα τις ιδέες μας, το έμβλημά μας, τον αγώνα μας». Δηλώνουν αποφασισμένοι πως όχι μόνο δε θα επιτρέψουν την αποκαθήλωση της ταμπέλας, αλλά θα συνεχίσουν να βρίσκονται μπροστάρηδες στον αγώνα κατά της αστυνομοκρατίας, που επιβάλλεται - και εντείνεται με τα νέα μέτρα - ενόψει της Ολυμπιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ