Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ακριβά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΠΟΡΕΙΤΕ να επιρρίψετε οποιαδήποτε κατηγορία θέλετε στην κυβέρνηση αναφορικά με την ακρίβεια, εκτός από το ότι δε γνωρίζει τι συμβαίνει! Οπως μας λένε οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, το ...παρακολουθούν το πράγμα.

Τα «Παρατηρητήρια Τιμών» δουλεύουν στο φουλ και όποιος θέλει να μάθει ...ποιες και πόσες ανατιμήσεις έχουμε, μπορεί να το κάνει, εκμεταλλευόμενος την οργάνωση του «κράτους στρατηγείου».

Επίσης οι κρατικοί μηχανισμοί μπορούν να μας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες, προκειμένου να αναπτύξουμε ...κριτική καταναλωτική σκέψη. Να μάθουμε, δηλαδή, να διαλέγουμε το φθηνότερο (όχι το φθηνό) από όσα μας διατίθενται.

Φυσικά, στο ερώτημα, τι μπορεί να κάνει το κράτος για όλα αυτά που «εξατμίζουν» σε χρόνο μηδέν μισθούς και συντάξεις, η απάντηση είναι το ...απόλυτο τίποτα. Η αγορά, βλέπετε, είναι ελεύθερη.

Μόνο, που - όπως είναι πλέον ολοφάνερο - δε γίνεται να είμαστε όλοι ελεύθεροι. Οταν η αγορά απελευθερώνεται, τότε οι καταναλωτές σκλαβώνονται. Γιατί, βέβαια, αποτελεί στέρηση της ελευθερίας, το να μην μπορείς να τα βγάλεις πέρα.

Η ΕΥΡΩΠΗ θα προχωρήσει μπροστά, τώρα που έχει και συνταγματική συνθήκη. Ετσι είπε ο Κ. Καραμανλής στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και, μάλιστα, ήταν ενθουσιασμένος. Τώρα, το τι σημαίνει αυτό το «μπροστά», είναι μια άλλη ιστορία...

Γιατί με ένα «σύνταγμα», όπου το μόνο πράγμα που κάνει είναι να θεσμοθετεί την «ελεύθερη αγορά» και τη λειτουργία ευρωστρατού για «παρεμβάσεις» σε κάθε μέρος του κόσμου, μάλλον προς τα πίσω φαίνεται να κινείται η ευρωπαϊκή ήπειρος. Πολύ πίσω σε σχέση με την ιστορία της.

Οσο για την ελληνική κυβέρνηση, ας μην αισθάνεται και ...οδηγός σ' αυτήν την ιστορία. Οπως έχει αποδειχθεί, ακολουθεί και μάλιστα ...δεμένη.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ