Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Τη Δευτέρα τραγουδάμε στον Πειραιά

Από την περσινή συναυλία στο Κατράκειο
Από την περσινή συναυλία στο Κατράκειο
Ο μοναδικός νεανικός πολιτικός - πολιτιστικός θεσμός του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συμπληρώνει φέτος τα 30 του χρόνια και ξεκινάει το καλοκαιρινό του ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 5 Ιούλη «ρίχνει άγκυρα» στον Πειραιά και συναντιέται με τη νεολαία της πόλης σε μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, στις 9 το βράδυ. Ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Δημήτρης Κοργιαλάς και ο Γιώργος Αλουπογιάννης θα τραγουδήσουν για την έναρξη του Φεστιβάλ στον Πειραιά, ενώ στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γιάννης Γκιώκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι νέοι της πόλης ήδη σπεύδουν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους (τιμή 10 ευρώ) και ν' ανταποκριθούν στο ετήσιο ραντεβού τους με την ΚΝΕ. Εξάλλου, η «συνταγή» είναι δοκιμασμένη. Πέρσι, η αντίστοιχη συναυλία έναρξης του Φεστιβάλ στο Κατράκειο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Αντιιμπεριαλιστικές προφεστιβαλικές

Αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα έχει το σύνολο σχεδόν των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ αυτό το διάστημα στις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κι άλλων πόλεων. Τα θέματά τους συνδέονται με τις συνέπειες που θα έχει στην καθημερινή ζωή της νέας γενιάς η Ολυμπιάδα και τα συνακόλουθά της, αλλά και ευρύτερα με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και διεθνώς. Τα δεινά που φέρνουν μαζί τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το λαό και τη νεολαία μας είναι στο στόχαστρο και του 13ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιούλη, με επίκεντρο την Αθήνα και κατασκήνωση στους Αγίους Θεοδώρους. Ως τότε, όμως, το 30ό Φεστιβάλ θα έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα. Το πρόγραμμά των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή
  • Στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου, στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Εξω το ΝΑΤΟ κι οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα», θα μιλήσει η Λούλα Καρατζά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στην πλατεία Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες: γιορτή των πολυεθνικών ή γιορτή του λαϊκού αθλητισμού και πολιτισμού;», από την ΤΟ Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΝΕ.
  • Στην πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Ο πλούτος ανήκει σ' αυτούς που τον παράγουν», από την ΤΟ Εργαζομένων της ΚΝΕ.
  • Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, στις 7 μ.μ., με θέμα «Ολυμπιάδα και ΝΑΤΟ».
  • Προφεστιβαλική εκδήλωση της οργάνωσης Εβρου της ΚΝΕ. Ξεκινά στις 10 το πρωί με τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ στον αθλητικό χώρο του δημοτικού κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης και θα συνεχιστεί στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία του Φάρου, όπου θα μιλήσει ο Γ. Αραβανής, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί καλλιτεχνικά από φοιτητικά μουσικά σχήματα.
Αύριο Σάββατο
  • Στους Αμπελόκηπους (Αθήνα), στην πλατεία του ΜΕΤΡΟ, στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση ενάντια σ' όσα φέρνει μαζί της η Ολυμπιάδα.
  • Στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στο χώρο των κατασκηνώσεων του ΑΠΘ, στις 8 μ.μ., με θέμα «Εξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα». Θα μιλήσει ο Αγγελος Κατσάνος, γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει την εκδήλωση και θα ακολουθήσει ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Τη Δευτέρα 5 Ιούλη
  • Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη), στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Στρατόπεδο Κόδρα: αξιοποίηση για τις ανάγκες της νεολαίας και όχι στέκι φονιάδων».
  • Στο πάρκο της Τσιαπάνου στην Τούμπα (Θεσσαλονίκη), στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ