Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Δυναμική παρέμβαση από δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στον ηλεκτρονικό χαφιέ και την αστυνομοκρατία

Παρά το ύψος που είναι τοποθετημένος ο ηλεκτρονικός χαφιές, τελικά τυφλώθηκε...
Παρά το ύψος που είναι τοποθετημένος ο ηλεκτρονικός χαφιές, τελικά τυφλώθηκε...
Εννιά ταυτόχρονες διαδηλώσεις σε ισάριθμα σημεία της Αθήνας, αλλά πολλαπλάσια τα μηνύματα που αυτές εξέπεμψαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ενάντια στον χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία που χτες εγκαινιάστηκαν και επισήμως με πρόσχημα την Ολυμπιάδα. Μαζική και μαχητική η ανταπόκριση εργαζομένων κατοίκων της πόλης στο κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ να «υποδεχτούν» αγωνιστικά την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γενικής αστυνόμευσης που προβλέπουν ζώνες απαγόρευσης της κοινωνικής δραστηριότητας και παρακολούθησης μέσω χιλιάδων καμερών - χαφιέδων.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι με τη δυναμική παρουσία τους κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων μέτρα που έρχονται για να μείνουν και στοχεύουν την καρδιά λαϊκών και ατομικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Δε θα περάσουν!

1. Η κάμερα στη συμβολή των οδών Θηβών και Πελασγίας από χτες δεν παρακολουθεί! Οι Περιστεριώτες μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έσπασαν χτες στην πράξη τα μέτρα ηλεκτρονικού χαφιεδισμού. Με μια συμβολική κίνηση ένας από τους συνδικαλιστές του συνδικάτου Οικοδόμων ανέβηκε σε μια σκάλα και μ' ένα μακρύ κοντάρι έβαψε μπλε το «μάτι» της κάμερας. Μάταια έσπευσε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που πήγε επιτόπου να πετάξει τον συνδικαλιστή κάτω από τη σκάλα. Οι διαδηλωτές πήραν αμπάριζα τους αστυνομικούς και τους πέταξαν στο απέναντι πεζοδρόμιο κάνοντας καθαρό ότι ο χαφιεδισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Π. Σοφός, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, με την «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης», ο Π. Τσίρκας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της ΔΗΣΕΚ και ο Γ. Λιβέρας, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και της γραμματείας της ΔΗΣΕΚ.

2. Στους Αμπελόκηπους πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συγκέντρωση στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ όπου απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Θ. Πατερέλης από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Κηφισίας όπου υπάρχουν δύο ακόμα κάμερες. Συμβολικά, κόντρα στις απαγορεύσεις οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό και πραγματοποίησαν αφισοκόλληση. Εκεί, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται και οικοδομούν ένα αυταρχικό πλέγμα σε βάρος των λαών της Ευρώπης.

3. Η πλατεία της Φιλαδέλφειας «πλημμύρισε» από συνθήματα των συγκεντρωμένων που συμβολικά ανήρτησαν τα πανό τους στους ιστούς των ηλεκτρονικών χαφιέδων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πικετοφορία στην πλατεία. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γ. Στρατηγός από το ΠΑΜΕ και ο Π. Καραντάνης από τη «Δημοκρατική Συνεργασία Ν. Φιλαδέλφειας».

4. Με μπογιά πρόβαλαν τα αιτήματά τους και ανύψωσαν πανό στους ιστούς των καμερών και οι εργαζόμενοι της Δάφνης. Στη συγκέντρωσή τους στο ΜΕΤΡΟ της Δάφνης χαιρέτισαν από το ΠΑΜΕ ο Κ. Μυτιληνού και ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Κονταργύρης.

5. Μπαλόνια αερίου και χαρτόνια με το σύνθημα «ΟΧΙ στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες» να δεσπόζει, οι εργαζόμενοι της Καλλιθέας έδωσαν τη δική τους δυναμική απάντηση χτες βράδυ. Τα συνθήματα βροχή, δόνησαν την πλατεία Δαβάκη. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Π. Γρατσάνης από το ΠΑΜΕ και ο Β. Δημόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας.

6. «ΧΑΦΙΕΣ» γράφει από χτες βράδυ η κολόνα που στηρίζει την κάμερα στο Αιγάλεω. Οι συγκεντρωμένοι μ' αυτό τον τρόπο αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους διερχόμενους για το ποια είναι η αποστολή της κάμερας. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και χαιρέτισε από το ΠΑΜΕ ο Φ. Βαρδής. Ακολούθησε πικετοφορία στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

7. Στον Βύρωνα οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», έσπασαν στην πράξη τις απαγορεύσεις, «έβγαλαν γλώσσα» στον ηλεκτρονικό χαφιέ που έχει στηθεί στη γωνία Φορμίωνος και Υμηττού. Παρών και ο επίτιμος Δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής αλλά και ο επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου» Ν. Παπακωνσταντίνου. Χαιρέτισε η Φωτεινή Παπαδογιάννη εκ μέρους του ΠΑΜΕ.

8. Στο Γαλάτσι οι συγκεντρωμένοι στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Γαλατσίου κουκούλωσαν συμβολικά την κάμερα που είναι εκεί τοποθετημένη, ενώ με συνθήματα και μοιράζοντας υλικό έκαναν παρέμβαση στους διερχόμενους, ενημερώνοντάς τους για τον σκοπό της κινητοποίησης. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Κομνηνός από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ