Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Δε θα αφήσουμε να περάσουν

Την αγωνιστική τους οργή και αγανάκτηση για την προχτεσινή αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης κατά του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικές οργανώνεις στέλνοντας το μήνυμα ότι παρόμοιου τύπου ενέργειες δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες. Αλλά θα εμποδιστούν μέσα από τον ταξικό συλλογικό αγώνα των εργαζομένων.

Την αντεργατική και αντιδημοκρατική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση η κυβέρνηση της ΝΔ, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας. Τόλμησαν να τα βάλουν, συνεχίζει, με τον πιο ισχυρό βραχίονα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Τους προειδοποιούμε να μη συνεχίσουν να προκαλούν. Θα βρουν αντιμέτωπο ολόκληρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Καταλήγοντας η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα για την αντιμετώπιση παρόμοιων προκλήσεων.

Από πότε το σύνθημα «Στην Ενότητα η Δύναμη - Στον Αγώνα η Νίκη - Ασπίδα η Αλληλεγγύη» που αναγράφεται στην πινακίδα του Συνδικάτου Οικοδόμων «αποτελεί εμπορική διαφήμιση»;, επισημαίνει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, καταδεικνύοντας ότι πραγματική αιτία αυτής της ενέργειας δεν ήταν ο καλλωπισμός της Αθήνας ενόψει Ολυμπιακών, αλλά η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Την απαράδεκτη και αυταρχική ενέργεια των οργάνων της κυβέρνησης της ΝΔ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Ενώ επισημαίνει ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της έντασης του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας για τον περιορισμό των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών της εργατικής τάξης.

«Η εργατική τάξη δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τέτοιες επιθέσεις. Δε θα επιτρέψει την αποκαθήλωση των ιδεών της. Δε θα υποκύψει στην τρομοκρατία», επισημαίνει με τη σειρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

«Ασφαλίτικη ενέργεια των κυβερνητικών οργάνων» χαρακτηρίζει την επιχείρηση της κυβέρνησης να κατεβάσει την πινακίδα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και καλεί το λαό «να αντιταχθεί με κάθε μέσον σ' αυτές τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις».

«Η πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ και τώρα η ΝΔ είναι βρώμικη και δεν καλλωπίζεται», επισημαίνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, ενώ συνεχίζει: «το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα αποφασιστικά και μαχητικά θα συγκρουστεί και θα υπερασπιστεί την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση».

Εχουν την αυταπάτη, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ότι με αυτές τις ενέργειες «θα τρομοκρατήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και θα αναχαιτίσουν τους λαϊκούς αγώνες. Πλανώνται οικτρά! Το δυνάμωμα της συμμαχίας των Επαγγελματοβιοτεχνών με τους εργαζόμενους, θα συμβάλλει από καλύτερη θέση να αντιμετωπιστούν τέτοιοι αντιδραστικοί μηχανισμοί - να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Πειραιά και νήσων με ανακοίνωσή του δηλώνει: «δε θα επιτρέψουμε να περάσει καμιά παρόμοια προσπάθεια, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Αυτό το κρούσμα αυταρχισμού μας αφορά όλους, όλη την εργατική τάξη και θα μας βρείτε μπροστά σας εμπόδιο στην αντεργατική πολιτική σας, μέσα από την οργάνωση και την ανάπτυξη των αγώνων μας. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση στα σχέδιά σας».

Ανακοίνωση καταγγελίας της χτεσινής ενέργειας εξέδωσε επίσης ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην οποία αναφέρεται σχετικά με την κυβερνητική πολιτική: «Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις λέξεις, τα φερέφωνα της φιλελεύθερης πολιτικής, που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και συνεχίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ