Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προς τι το κλάμα;

αφού αυτός είναι ο στόχος τους

Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Οι μισοί μαθητές, λέει, γράψανε κάτω από τη βάση.

Μα, τέτοιους μαθητές δεν είναι σχεδιασμένο να παράγει το εκπαιδευτικό μας σύστημα;

Γίνεται τα διάφορα «Φέιμ στόρι» να πιάνουν ακροαματικότητες 67% και να 'ναι τα παιδιά μορφωμένα;

Μπορεί να συμβαδίσει το υψηλό μορφωτικό επίπεδο με το στόχο του κεφαλαίου για εργάτες με μεροκάματα και δικαιώματα επιπέδου Ταϊβάν; Δε γίνεται.

Οταν, επίσημος στόχος είναι μία εργατική τάξη «διά βίου» εκπαιδευόμενη, που σημαίνει λίγες- μισές γνώσεις οι οποίες διαρκώς θα αλλάζουν ανάλογα με το πού το κεφάλαιο θα θέλει να χρησιμοποιεί τους «απασχολήσιμους».

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις πικρές διαπιστώσεις οι συνυπεύθυνοι για το σημερινό χάλι της εκπαίδευσης.

Και χτες και σήμερα οι μόνοι που μπορούν πράγματι να ενδιαφέρονται με θετικό τρόπο για τις εξελίξεις στην Παιδεία είναι οι εργάτες και οι υπάλληλοι, όλοι αυτοί που κατανοούν πως για να περάσει ο παραγόμενος πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν μια από τις προϋποθέσεις είναι να μπορεί η εργατική τάξη να πορεύεται «μετά γνώσεως».

Μια τέτοια εργατική τάξη είναι επικίνδυνη για τα αφεντικά της γι' αυτό και φροντίζουν έγκαιρα να την κρατούν καθηλωμένη.

Οσο για τους τρομοκρατημένους δημοσιογράφους που ετοιμάζονται να καλύψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως το Ιράκ, «ενσωματωμένοι», ε, ας μην έρθουν. Κι αυτοί και η συνοδεία τους. Κέρδος θα 'χουμε.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ