Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η κυριαρχία του παραλόγου

Γύρνα την πλάτη σου στη νεραϊδοχτυπημένη δήμαρχο Αθηναίων, που έκανε ακόμα μια διαπλανητική εμφάνιση. Επαιξε σ' ένα διαφημιστικό σποτ μ' εκείνο το κρεμ καραμελέ χαμόγελο που φαντασιώνεται πως είναι σούπερ-νόβα. Τι ήθελε πάλι; Εθελοντές - δικούς της αυτή τη φορά. Ετσι, για το καλό της Αθήνας. Εχουμε λοιπόν τους εθελοντές της Ντόρας, τους εθελοντές της Γιάννας, και στη μέση, ως τον τρελό του Ολυμπιακού χωριού, τον Νεοέλληνα να παραπαίει.

Γύρνα την πλάτη σου στον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Είναι τόσο αξιοθρήνητος, που ούτε η αλήθεια του μας αφορά ούτε το ψέμα του. Ως υπουργός φυσικά δεν είναι τρελός να μας πει τι ακριβώς συνέβη με τους Τούρκους. Ούτε γενναίος για να αποχωρήσει. Ας αφήσουμε τον ηλικιωμένο υπουργό να παριστάνει τον Τομ Κρουζ εκ Πάτρας στην ταινία «Τοπ Γκαν», ελπίζοντας πως παίζοντας ως παλίμπαιδας θα αφήσει τα νησιά μας στην ησυχία τους.

Γύρνα την πλάτη σου στο φιάσκο της Ενωμένης Ευρώπης και στο τελευταίο πρωτότυπο σενάριό της. Ενας πρώην μαοϊκός ακτιβιστής συναντιέται για να συνάψει κυβέρνηση μ' έναν εγκληματία πολέμου. Αυτό βεβαίως αγγίζει τα όρια του... πορνό! Ο Πορτογάλος πρώην μαοϊκός Μπαρόζο και ο εγκληματίας γνωστός σε όλους τους βομβαρδισμένους Σολάνα συναντιούνται χωρίς να εγκαταλείπουν ούτε για μία στιγμή τον κυνισμό τους και αδιαφορώντας για την εικόνα που δίνουν προς τα έξω. Ευτυχώς, γιατί μέσα στη γενικευμένη ψευδαίσθηση των ημερών μας βοηθούν κι εμάς τους παραμυθιασμένους να συνέλθουμε. Εδώ ας σιωπήσω. Ο λόγος για τους Ευρωπαίους στον Κώστα Καρυωτάκη: «Αν τουλάχιστον μέσα στους ανθρώπους αυτούς ένας επέθαινε από αηδία.../ Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι την κηδεία».


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ