Τετάρτη 9 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

ΠΟΛΥμεγαλεπήβολα φαίνεται να είναι τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη περίοδο, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες σχετικά με το οργανόγραμμα του Τομέα Οργανωτικού του κυβερνώντος κόμματος. Μεταξύ αυτών, δε, πρωταρχική σημασία αποδίδεται στο σχέδιο που βαφτίζεται «εξουδετέρωση του ΚΚΕ»!(σελίδα 6).

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στην αντιπαράθεση Ιεραρχίας και κυβέρνησης προέκυψε με την ανακοίνωση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Μυτιλήνης, όπου κηρύσσει ανεπιθύμητο από κάθε θρησκευτική εκδήλωση και τελετή τον υπουργό Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη, με αφορμή τις θέσεις που είχε διατυπώσει για το θέμα των ταυτοτήτων (σελίδα 6).

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ χτες σε στρατοδικείο του Βελιγραδίου οι δύο Βρετανοί και οι δύο Καναδοί, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη στο Βόρειο Μαυροβούνιο ως ύποπτοι κατασκοπίας. Η υπόθεση των τεσσάρων φαίνεται πως θα κρατήσει καιρό, καθώς μόνον η έρευνα των στρατιωτικο-δικαστικών αρχών θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να ολοκληρωθεί (σελίδα 11).

ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ κρατώντας αμερικανική σημαία με τη στάμπα «ξεπουλημένη» και στη θέση των πενήντα άστρων, που συμβολίζουν τις Πολιτείες των ΗΠΑ, πενήντα λογότυποι της Nike, των Mc Donald's, της Κάμελ, της Occidental Petroleum και δεκάδων άλλων πολυεθνικών εταιριών, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, ενώ θα συμμετάσχουν στο «Σκιώδες συνέδριο» που θα διεξαχθεί εκ παραλλήλου με το Συνέδριο των Δημοκρατικών, στο Λος Αντζελες από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου (σελίδα 12).

ΣΥΜΦΩΝΑ με παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, η κυβέρνηση βρίσκεται προς αναζήτηση συμβούλου ιδιωτικοποίησης της ΕΤΒΑ, διαδικασία η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβρη. Πριν όμως την ιδιωτικοποίηση της ΕΤΒΑ θα προηγηθεί η ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου «Τρίαινα» (σελίδα 14).

ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ χτες, για 6η μέρα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ», αντιστεκόμενοι στα αντεργατικά σχέδια και τις αυταρχικές μεθόδους της εργοδοσίας. Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε ένα «βήμα» πίσω μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους (σελίδα 15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ