Τετάρτη 9 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος

Γρηγοριάδης Κώστας

Αδικος πράγματι ήταν ο χαμός του πιλότου Θ. Μπεσλεμέ από τη Λαμία, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος πάνω στο νησί της Κέρκυρας. Ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνουν αρκετές ελληνικές οικογένειες δεν είναι το φυσικό επακόλουθο, όπως το παρουσιάζει η κυβέρνηση, η οποία, διά στόματος πρωθυπουργού, διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι ο τραγικός θάνατος του πιλότου αποδείχνει πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις ...κάνουν καλά τη δουλιά τους. Οι ευθύνες της και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε άλλες, είναι μεγάλες και εγκληματικές.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει και εκτιμά τη μεγάλη και ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά όλου του προσωπικού των πυροσβεστικών μέσων, γνωρίζει ότι κάνουν καλά τη δουλιά τους και δε χρειάζονται οι τραγικοί θάνατοι για να το επιβεβαιώσουν. Εκείνη που αποδεικνύεται στην πράξη ότι δε θέλει να κάνει τη δουλιά της είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα απολύτως σωστά τονίζονται στην ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Το τραγικό δυστύχημα αναδείχνει τη σοβαρότατη διάσταση της εξάντλησης των ανθρώπινων ορίων αντοχής των πιλότων των πυροσβεστικών αεροσκαφών και των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος, με την εντατικοποίηση της δουλιάς τους, τις πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Η τραγική κατάληξη της προσπάθειας πυρόσβεσης στην περιοχή Τρουμπέτα Κέρκυρας είναι αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης κυβερνητικής πολιτικής. Ο άτυχος πιλότος ζήτησε να εξαιρεθεί, όπως μαθαίνουμε, λόγω της φοβερής κόπωσης, αφού ήταν όλη μέρα στο πόδι. Κάποιοι δεν τον άκουσαν. Τώρα μιλούν για κάποιες αποζημιώσεις και τιμές οι υπεύθυνοι. Ποιος, όμως, αρμόδιος μπορεί να αποζημιώσει την αδικοχαμένη ζωή ενός 29χρονου παλικαριού, κύριοι της κυβέρνησης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ