Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απληστία βιομηχάνων

Γρηγοριάδης Κώστας

Αχόρταγοι και προκλητικοί, για μια ακόμα φορά, οι βιομήχανοι της χώρας μας, οι οποίοι δεν αρκούνται στα τόσα προνόμια που έχουν αλλά ζητούν ολοένα και περισσότερα.

Σε μια περίοδο που και η σημερινή κυβέρνηση τους κάνει όλα τα χατίρια εμφανίστηκαν σε επιτροπή της Βουλής ζητώντας, για πολλοστή φορά, «τον ουρανό με τ' άστρα». Χαρακτηριστικός ήταν ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Γ. Λαβίδας, ο οποίος ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα φιλική στους επιχειρηματίες, ούτε στους Ελληνες επιχειρηματίες, και αυτοί που έχουν μείνει εδώ θα φύγουν». Οταν ο βιομήχανος ζητάει ακόμα πιο «φιλικό κλίμα» είναι σαφές ότι ζητάει ακόμα μεγαλύτερα προνόμια και περαιτέρω χτύπημα των όποιων εργατικών δικαιωμάτων.

Ακόμα πιο αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κ. Θωμαΐδης, ο οποίος, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ζήτησε να μην ελέγχονται καθόλου φορολογικά οι ...αναξιοπαθούντες βιομήχανοι. Είπε ακριβώς: «Αγανακτούν οι Ελληνες. Με τους έκτακτους φορολογικούς ελέγχους είναι σαν να λέμε ξέχνα τη ρευστότητα. Αυτά όμως δε γίνονται πουθενά στο εξωτερικό, σε καμία σύγχρονη χώρα. Για να επενδύσει κάποιος πρέπει να πειστεί ότι έχουμε νόμους σύμφωνους με αυτά που ισχύουν στις άλλες χώρες»!

Αντε να κάνουμε κανέναν έρανο να τους βοηθήσουμε τους καημένους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ