Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπειρία από τη δράση

Η εμπειρία από τη δράση των κομματικών δυνάμεων όπως περιγράφηκε στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης ήταν ένα κρίσιμο ζήτημα, που ουσιαστικά «άνοιξε» δρόμους για την παραπέρα βελτίωση της δουλιάς και τον εντοπισμό των αδυναμιών.

* * *

«Οποτε πήγαμε στα σχολεία με συγκεκριμένα επιχειρήματα για το τι σημαίνουν οι αλλαγές στην Παιδεία και με συγκεκριμένες προτάσεις και κάναμε δουλιά, δε μας άφηναν να φύγουμε. Οποτε πήγαμε με γενικόλογες αναφορές δεν είχαμε αποτελέσματα», τόνισε ένας από τους νεολαίους αντιπροσώπους, περιγράφοντας ταυτόχρονα τα αποτελέσματα της δράσης. 57 σχολεία συμμετείχαν στις καταλήψεις, διοργανώσαμε τρεις πορείες σε Κορωπί, Νέα Πέραμο και Ελευσίνα, έγιναν γενικές συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες για πρώτη φορά μέσα στα σχολεία».

* * *

«Εχουμε ένα βασικό εργαλείο. Τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Στις Ενώσεις Γονέων και στο Σύλλογο Καθηγητών είχε θετικό αποτέλεσμα το ότι πήγαμε μερικές φορές με τα αποκόμματα από τα άρθρα με τις "Ερωτήσεις και Απαντήσεις" για την Παιδεία και τα "Νέα Βιβλία". Πρέπει να δουλεύουμε με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ γιατί έχουμε αποτελέσματα». Η εμπειρία, από τη δράση για την Παιδεία.

* * *

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε να πάρουμε πρωτοβουλίες. Λέμε: μήπως δε μαζευτούμε πολλοί, μήπως δεν έχει πολύ κόσμο η συγκέντρωσή μας, η διαδήλωσή μας και τελικά κάνουμε πίσω. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Μένουμε πίσω. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας», ανέφερε άλλος αντιπρόσωπος.

* * *

Η εμπειρία από το Ζεφύρι. Για το πώς ακόμα και με ολιγομελείς ΚΟΒ μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα. «Εκεί, πριν τις εκλογές η οργάνωσή μας στο Ζεφύρι έφτασε κοντά στο να πάψει να υπάρχει. Παρ' όλα αυτά δουλέψαμε και τελικά εκλέξαμε με την παράταξή μας έναν δημοτικό σύμβουλο. Και αύριο (σ.σ. προχτές Δευτέρα) συγκροτείται Επιτροπή Ειρήνης».

* * *

«Μενίδι 120.000 εργαζόμενοι. 25% ποσοστό ανεργίας. Η πλειοψηφία των ανέργων είναι Πόντιοι. Εκεί, δρα ο ΛΑ.ΟΣ και καλλιεργεί εθνικιστικά στοιχεία όπως: "εσείς είστε οι γνήσιοι έλληνες". Και κάνουν συγκεκριμένη δουλιά με αυτούς τους ανθρώπους, την ίδια στιγμή που ανακοινώνουν ότι θα κατέβουν στις εκλογές με δύο υποψηφίους. Εμείς, πρέπει να δράσουμε με σχέδιο και να πάρουμε υπόψη μας και τέτοια ζητήματα», τόνισε άλλος αντιπρόσωπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ