Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΚΕ
Με όλες τις δυνάμεις για δουλιά σε εργαζόμενους και νεολαία

Η ανάγκη με μεγαλύτερη μαχητικότητα στη δράση και αποφασιστικότητα, με σκοπό τη συσπείρωση δυνάμεων με συγκεκριμένο σχέδιο, προσανατολισμό και διάταξη δυνάμεων, ώστε οι κομμουνιστές να «φτάσουν» σε κάθε εργάτη και εργάτρια της Αττικής, ξεπερνώντας τις όποιες αδυναμίες και αξιοποιώντας τη θετική εμπειρία από τη δράση των δύο προηγούμενων χρόνων, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Τόσο από την εισήγηση της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων, αναδείχτηκε αυτή η ανάγκη που είναι βασική προϋπόθεση για το χτίσιμο του Μετώπου. Και σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να παλέψουν και να δράσουν πιο αποφασιστικά όλα τα όργανα, οι ΚΟΒ μαζί και με τις εδαφικές και το κάθε μέλος του Κόμματος, εντείνοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια αξιοποίησης και των φίλων και οπαδών. Σ' αυτό ακριβώς το πλαίσιο τέθηκε άμεσο καθήκον τις μέρες που απέμειναν μέχρι την απεργία στις 29 του Μάρτη το σύνολο των δυνάμεων να δουλέψει με αποφασιστικότητα για την επιτυχία της.

Καθήκοντα και στόχοι

Στα γενικότερα καθήκοντα και τους στόχους για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως σημειώθηκε και στην εισήγηση, αποτελεί η ανάπτυξη των κομματικών και κνίτικων δυνάμεων. «Η μαζική μετακίνηση εργατικού πληθυσμού από το κέντρο και την επαρχία σε όλη την έκταση της Αττικής και ιδιαίτερα στα Μεσόγεια, η λειτουργία και ανάπτυξη χιλιάδων νέων και παλιότερων βιομηχανιών από τη μία ως την άλλη άκρη της περιοχής, απαιτούν άμεσα μια αντίστοιχη κομματική οργάνωση που να μπορεί να οργανώσει αποτελεσματικά την αντίσταση της εργατικής τάξης στη χειροτέρευση των συνθηκών πώλησης της εργατικής της δύναμης. Επιτελείο και κομματικές οργανώσεις που να πιάνουν έγκαιρα τα σχέδια και τις αλλαγές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του και να οργανώνουν αποτελεσματικά την αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων, να εμποδίσουν τα σχέδιά τους. Να οργανώνουν τη δράση της νεολαίας, της εναπομείνασας αγροτιάς, των μεσαίων στρωμάτων, τη συμμαχία τους με την εργατική τάξη και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το μέτωπο των Αντιιμπεριαλιστικών Αντιμονοπωλιακών Δυνάμεων και την αντεπίθεση των ριζοσπαστικών επαναστατικών δυνάμεων».

Μπροστά σ' αυτό το καθήκον και με τη μάχη των βουλευτικών εκλογών να έχει ήδη ξεκινήσει, όπως τονίστηκε από όλους τους αντιπροσώπους, πρέπει να μπουν όλες οι εφεδρείες στη μάχη. Να συγκεντρωθούν από παντού δυνάμεις στους εργατικούς κλάδους, στους τόπους δουλιάς και στα μεγάλα εργοστάσια, στα σχολεία, στις γειτονιές, εκεί που συγκεντρώνεται η νεολαία. Αξιοποιώντας τις μάχες των αρχαιρεσιών και στήνοντας εκλογικές επιτροπές.

«Υπάρχουν όπλα στα χέρια μας»

Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούμενη από την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον Δημήτρη Γόντικα μέλος του ΠΓ. Επίσης, του ΚΣ της ΚΝΕ με την Ελίνα Χαιρικάκη μέλος του Γραφείου του ΚΣ.

Στην παρέμβασή της, η Αλ. Παπαρήγα σχολίασε καταρχήν ως θετική, τη μαχητικότητα που εκφράστηκε σε όλες τις τοποθετήσεις. Μιλώντας, αναφέρθηκε στο φαινόμενο που όλοι ομολογούν, ότι δηλαδή, ο καπιταλισμός να βρίσκεται σε κρίση και την ίδια ώρα η συνείδηση της εργατικής τάξης να υποχωρεί. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όμως, επισήμανε, ότι υπάρχουν όπλα στα χέρια μας τα οποία δε διαθέτει ο αντίπαλος. Και αυτά τα όπλα είναι η σφαιρική γνώση για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα να μπορούμε να προετοιμάσουμε τη δράση μας. Για παράδειγμα, ξέρουμε ότι θα έρθουν τα μέτρα για το ασφαλιστικό αν και το νομοσχέδιο θα έρθει σε ένα χρόνο. Παρ' όλα αυτά όμως δεν προετοιμαζόμαστε όπως πρέπει. Μπορούμε να πούμε, για παράδειγμα, ποιες θα είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ή τα Ελληνοτουρκικά. Δεν αξιοποιούμε όμως τις προβλέψεις μας».

Αναφερόμενη στη δουλιά των οργανώσεων τόνισε, ότι χρειάζεται πιο επιτελική και ιδεολογική δουλιά στον κόσμο αντί για καμπανιακή που πολλές φορές αποπροσανατολίζει, αφού δε λειτουργεί στην κατεύθυνση της συσπείρωσης δυνάμεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί ένα κίνημα στην Ανατολική Αττική για διάφορα ζητήματα όπως αποχετευτικό, σκουπίδια κ.ά. «Δε θα μπορέσουμε να ανοίξουμε κανένα θέμα και να συσπειρώσουμε το κόσμο σ' αυτά τα ζητήματα αν φοβόμαστε. Γιατί αυτά τα ζητήματα είναι σημεία επικοινωνίας με τον κόσμο».

«Να μη δουλεύουμε με κουτάκια»

Μιλώντας ιδιαίτερα για τη νεολαία επισήμανε ότι θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε τα μαθητικά προβλήματα. Δεν πρέπει να δουλεύουμε μόνο με «κουτάκια». Για παράδειγμα, να πηγαίνουμε στους εργαζόμενους και να μιλάμε μόνο για τα συνδικαλιστικά. Να πηγαίνουμε στις γυναίκες και να μιλάμε μόνο για τα γυναικεία θέματα. Να πηγαίνουμε στους νέους και να μιλάμε μόνο για τη νεολαία. Ετσι συρρικνώνουμε το ζήτημα.

Τέλος, μιλώντας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές σημείωσε ότι «Η δουλιά μας ξεκινά. Πρέπει να βγούμε επιθετικά και να βάλουμε ως κεντρικό ζήτημα να αποδυναμωθεί το σύστημα δικομματικής εναλλαγής. Πρέπει να πείσουμε ότι είναι καλό και συμφέρον για το λαό να έχει μια αδύνατη κυβέρνηση, έναν αδύνατο δικομματισμό. Να μη στέκονται γερά στα πόδια τους και να φοβούνται. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχει και ένας άλλος δρόμος. Γι' αυτό πρέπει να βγούμε με επιθετικότητα στη δράση».

Μετά την ψήφιση των αποφάσεων της Συνδιάσκεψης ακολούθησε η συζήτηση και η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Γραμματέας της ΝΕ Αττικής επανεκλέχτηκε ο Δημήτρης Ζάχαρης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ