Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Μήτρα των σκανδάλων η πολιτική του δικομματισμού

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ταξικών δυνάμεων για την κλοπή των Ταμείων από το κεφάλαιο, με τις πλάτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Από παλιότερη κινητοποίηση για τα αποθεματικά των ταμείων
Από παλιότερη κινητοποίηση για τα αποθεματικά των ταμείων
Το νέο οικονομικό σκάνδαλο στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, στο ΤΕΑΔΥ, «είναι ένας μόνος κρίκος στην αλυσίδα μιας σειράς ανάλογων μη νομότυπων σκανδάλων που συμβαίνουν κατά τη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων μας από τις διορισμένες από τις κυβερνήσεις πλειοψηφίες των Ταμείων μας». Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ).

Ανάλογο και μεγαλύτερο σε έκταση, τονίζει, «υπήρξε και το σκάνδαλο με την πώληση το 2002, στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, του οικοπέδου (έκτασης 17 στρεμμάτων, δίπλα σ' αυτήν την πρεσβεία) του άλλου Ταμείου μας, του ΜΤΠΥ. Και σ' αυτό το Ταμείο η διοίκησή του, κατ' εντολήν της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πώλησε αυτό το οικόπεδο αντί στην εμπορική αξία του των 30 δισ. δρχ., μόνο 8 δισεκατομμύρια δραχμές! Για να γίνει αυτό, η τότε κυβέρνηση, μέσα σε μια βραδιά, με κανονιστική πράξη, άλλαξε τις αντικειμενικές αξίες στη συγκεκριμένη περιοχή και αφού το αγόρασαν οι Αμερικανοί, πάλι με άλλη κανονιστική πράξη η τότε κυβέρνηση επανέφερε τις αντικειμενικές αξίες στις πρότερες τιμές τους. Πρόκειται όχι μόνο για οικονομικό σκάνδαλο αλλά και για μνημείο υποτέλειας».

Μήτρα τέτοιων μη νομότυπων σκανδάλων σε βάρος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων είναι «οι πολιτικές των κυβερνήσεων που με νόμους θέσπισαν (νόμος 1902/1991) το τζογάρισμα του 23% των αποθεματικών των Ταμείων μας στο χρηματιστήριο και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας τους. Με αυτή τη νομότυπη κλοπή μόνο κατά το διάστημα 1999 - 2002 κλάπηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω χρηματιστηρίου 3,5 δισ. ευρώ».

Η ΤΑΔΗΣΥ καταγγέλλει και καταδικάζει «και τη μη νομότυπη και τη νομότυπη κλοπή των αποθεματικών και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων μας. Η κινητή και ακίνητη περιουσία των Ταμείων μας δημιουργήθηκε από τις εισφορές που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους και είναι έγκλημα η όποια εκποίησή της».

Αναφερόμενη στους δύο συνένοχους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει πως «για προεκλογικές σκοπιμότητες συγκρούονται φραστικά», αλλά και οι δύο «επιμένουν στη νομότυπη (τζογάρισμα στο χρηματιστήριο) κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων. Διαγωνίζονται, λοιπόν, στο ποιος θα βάλει καλύτερους κανόνες στη νομότυπη κλοπή. Τεράστιες ευθύνες γι' αυτό, έχουν και οι ηγεσίες των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ και της Αυτόνομης Παρέμβασης γιατί συναίνεσαν στο τζογάρισμα με μετοχές στο χρηματιστήριο με συνέπεια να έχουμε τεράστιες απώλειες».

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, επισημαίνει η ΤΑΔΗΣΥ, «καταγγέλλουν όλους αυτούς που συνέπραξαν και συνεχίζουν να συμπράττουν σ' αυτά τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων. Απαιτούμε: Να επιστραφούν στα Ταμεία μας όλα όσα κλάπηκαν με νομότυπο ή μη νομότυπο τρόπο. Καμιάς μορφής τζογάρισμα και καμιά εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων μας. Τα Ταμεία μας κατά πλειοψηφία να διοικούνται από τους εργαζόμενους, και έτσι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να διαχειρίζονται την κινητή και ακίνητη περιουσία των Ταμείων μας προς όφελος των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Τα ταξικά συνδικάτα

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίζουν να μας κλέβουν από τη μια, και από την άλλη να λένε ότι το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει εάν δεν παρθούν μέτρα και εννοούν φυσικά την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων». Και καταλήγει, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν αγωνιστική απάντηση συμμετέχοντας στην απεργία στις 29 Μάρτη για τη διεκδίκηση υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλλει την καταλήστευση των αποθεματικών και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ