Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ

ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΑΙΩΝ: «Ατολμα και ανεπαρκή ήταν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη χτεσινή ευρεία διυπουργική σύσκεψη για τη θωράκιση των αποθεματικών των ταμείων (...) δεν είναι δυνατόν εν όψει της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας να ζητούν κοινωνική συμφωνία από τους συνδικαλιστές και πολιτική υπέρβαση από την αντιπολίτευση και από την άλλη να τους απειλούν με αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα της περασμένης δεκαετίας» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ: «Οι εισφορές των ασφαλισμένων δηλαδή οι συλλογικές αποταμιεύσεις των εργαζομένων, από τη διαχείριση των οποίων εξαρτάται το ύψος των συντάξεων και η ποιότητα των υπηρεσιών που θα απολαμβάνουν στα γηρατειά τους, έχουν αφεθεί στην κυριολεξία στην τύχη τους. Κατ' αρχάς για τις θέσεις ευθύνης επιλέγονται συνήθως πρόσωπα δεύτερα (...) χωρίς γνώσεις ξεχωριστές τις περισσότερες φορές, χωρίς καν την έξωθεν καλή μαρτυρία» (ο Α. Καρακούσης στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ: «Οι αριθμοί, πράγματι ευημερούν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ποιος αμφιβάλλει γι' αυτό; Συμβαίνει όμως το ίδιο με τους ανθρώπους; Τι έχουν εισπράξει οι πολίτες της ΕΕ από τις αποφάσεις της που απελευθερώνουν τις αγορές, αυξάνουν την εργασιακή ανασφάλεια, επιδεινώνουν τις συνταξιοδοτικές προοπτικές, οδηγούν στα ύψη την ανεργία; (...) αναμφισβήτητα, ο απομονωτισμός δεν αποτελεί λύση. Εξίσου σίγουρο όμως είναι πως η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της προς την ολοκλήρωση αγνοώντας την πλειονότητα των πολιτών και τη βούλησή τους η οποία απουσιάζει από τις μεγάλες αποφάσεις της» (ο Γ. Παντελάκης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ