Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αυτοί που κερδίζουν

«Την αισιοδοξία τους για τον περιορισμό των ανισορροπιών που χαρακτηρίζουν την παγκόσμια οικονομία διατύπωσαν το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί οικονομιών των 7 πλουσιότερων κρατών» (η είδηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Αυτοί που χάνουν

«41,2% του πληθυσμού είχε οικονομική αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτων αλλά αναγκαίων δαπανών. 48% δήλωνε αδυναμία πληρωμής μιας εβδομάδας διακοπών. 51,3% των νοικοκυριών αντιμετωπίζει με σημαντική δυσκολία τις καθημερινές ανάγκες του. 27,3% αντιμετωπίζει δυσκολίες ανταπόκρισης στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ηλεκτρικού ρεύματος και νερού» (τα στοιχεία στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

και οι μέλισσες...

«Οσο κι αν με την πρώτη ματιά παραπέμπει σε "τραβηγμένο" σενάριο κινηματογραφικής ταινίας αποτελεί στην πραγματικότητα εκτίμηση των επιστημόνων η άποψη ότι η αγάπη μας για τη χρήση κινητών τηλεφώνων και μιας σειράς υψηλής τεχνολογίας συσκευών μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τεράστιες ελλείψεις τροφίμων στον πλανήτη. Η θεωρία αυτή στηρίζεται στο δεδομένο ότι η ακτινοβολία από τέτοιου είδους συσκευές μπορεί να δίνει απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του φυσικού κόσμου εξηγώντας την ξαφνική εξαφάνιση των μελισσών που συντελούν με την επικονίαση στη γονιμοποίηση των φυτών. Το φαινόμενο που έχει σοβαρές συνέπειες στις σοδειές πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ κι έχει εξαπλωθεί πλέον και στην Ευρώπη. Αυτό γίνεται επειδή η ακτινοβολία τέτοιου τύπου μπερδεύει το σύστημα προσανατολισμού των μελισσών που δεν μπορούν να βρουν το δρόμο τους και να επιστρέψουν στην κυψέλη τους» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ